Το τρυφερό κρέας του κουνελιού μπορεί να είναι το τέλειο γεύμα στα κυριακάτικα τραπεζώματα ή και στις γιορτινές μας συγκεντρώσεις…
Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί
- λίγο κύμινο
- λίγη ζαφορά (σαφράν)
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα κομμάτια του κουνελιού από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.Βήμα 2
Προσθέτετε το κύμινο και τη ζαφορά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε το φαγητό σκεπασμένο, μέχρι να μαγειρευτεί και να μείνει με τη σάλτσα του. Ενδιάμεσα είναι πιθανό να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό.Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης