Ένα νόστιμο κι ελαφρύ πιάτο, ότι πρέπει για μεσημεριανό ή βραδινό που θα ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα. Απολαύστε το με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί ή με ένα ποτήρι μπίρα.
Υπολογίζετε και ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι όσο νερό χρειάζεται να μισοσκεπάσει τα φιλέτα του σολομού.
Όταν ζεσταθεί το νερό βάζετε μέσα τα φιλέτα σολομού, προσθέτετε τα πιπέρια και τα βράζετε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να αλλάξει χρώμα το ψάρι.
Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σάλτσα βγει πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό να αραιώσει λίγο.
Βγάζετε τα φιλέτα σολομού από το τηγάνι και τα στραγγίζετε από το νερό τους. Αφαιρείτε
και την πέτσα τους αν έχουν. Τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Τα συνοδεύετε με τα σαλατικά και τις πατατούλες, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Υπολογίζετε και ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι όσο νερό χρειάζεται να μισοσκεπάσει τα φιλέτα του σολομού.
Βήμα 2
Όταν ζεσταθεί το νερό βάζετε μέσα τα φιλέτα σολομού, προσθέτετε τα πιπέρια και τα βράζετε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να αλλάξει χρώμα το ψάρι.
Βήμα 3
Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σάλτσα βγει πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό να αραιώσει λίγο.
Βήμα 4
Βγάζετε τα φιλέτα σολομού από το τηγάνι και τα στραγγίζετε από το νερό τους. Αφαιρείτε
και την πέτσα τους αν έχουν. Τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Τα συνοδεύετε με τα σαλατικά και τις πατατούλες, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.