Αναζητάτε λύση για ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής; Με λιγοστά υλικά μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Κόβετε το κέικ σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 2 εκ., διαλέγετε τις 6 καλύτερες και τις βάζετε σε ατομικά πιατάκια του γλυκού. Ανοίγετε την κονσέρβα και σουρώνετε τα αχλάδια από το σιρόπι. Βάζετε μισό αχλάδι πάνω σε κάθε φέτα του κέικ και περιχύνετε με μια κουταλιά σιρόπι από την κονσέρβα. Αφήνετε το γλυκό να περιμένει.
Σε ένα μπολάκι βάζετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λικέρ. Τα ανακατεύετε με ένα κουταλάκι και τα αφήνετε να περιμένουν.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στον αβγοδάρτη του μίξερ σας και χτυπάτε μέχρι να δέσει και να γίνει μια καλή σαντιγί. Ρίχνετε μέσα σιγά σιγά το μίγμα από το ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματιστεί ελαφρά η σαντιγί. Τη βάζετε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και το λικέρ και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνετε μέσα στο ζεστό μίγμα λικέρ και γάλακτος. Ανακατεύετε, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα μέσα στην κατσαρόλα. Πριν σερβίρετε, περιχύνετε το κέικ και το αχλάδι με δυο τρεις κουταλιές σούπας σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε τη σαντιγί σε ένα κορνέ και στολίζετε τα πιατάκια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το κέικ σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 2 εκ., διαλέγετε τις 6 καλύτερες και τις βάζετε σε ατομικά πιατάκια του γλυκού. Ανοίγετε την κονσέρβα και σουρώνετε τα αχλάδια από το σιρόπι. Βάζετε μισό αχλάδι πάνω σε κάθε φέτα του κέικ και περιχύνετε με μια κουταλιά σιρόπι από την κονσέρβα. Αφήνετε το γλυκό να περιμένει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολάκι βάζετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λικέρ. Τα ανακατεύετε με ένα κουταλάκι και τα αφήνετε να περιμένουν.
Βήμα 3
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στον αβγοδάρτη του μίξερ σας και χτυπάτε μέχρι να δέσει και να γίνει μια καλή σαντιγί. Ρίχνετε μέσα σιγά σιγά το μίγμα από το ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματιστεί ελαφρά η σαντιγί. Τη βάζετε στο ψυγείο.
Βήμα 4
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα και το λικέρ και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνετε μέσα στο ζεστό μίγμα λικέρ και γάλακτος. Ανακατεύετε, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα μέσα στην κατσαρόλα. Πριν σερβίρετε, περιχύνετε το κέικ και το αχλάδι με δυο τρεις κουταλιές σούπας σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε τη σαντιγί σε ένα κορνέ και στολίζετε τα πιατάκια.