Ένα ωραίο μεζεδάκι που συνδυάζει το προσούτο με δροσερό αχλάδι και πικάντικη ρόκα, το οποίο το πιάνεις και με το χέρι και το κάνεις μια μπουκιά. Ότι πρέπει για μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι.
Κόβετε κάθε μισό αχλάδι σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια από το κοτσάνι προς τα κάτω, σαν λωρίδες. Από τα δεκαέξι κομμάτια που θα κόψετε θα χρειαστείτε τα δώδεκα. Κρατάτε τα υπόλοιπα για να τα σερβίρετε σαν φρούτο. Ρίχνετε τα αχλάδια σ’ ένα μπολ και τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.
Απλώνετε μια λωρίδα προσούτο στον πάγκο εργασίας και πάνω της τοποθετείτε από ένα κομμάτι αχλάδι, φυλλαράκια ρόκας και λίγες φλούδες παρμεζάνας. Τυλίγετε το προσούτο γύρω από το αχλάδι και τα υπόλοιπα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Το στερεώνετε με δύο οδοντογλυφίδες. Συνεχίζετε έτσι με όλα τα υλικά και φτιάχνετε δώδεκα ρολά.
Κόβετε κάθε ρολό στη μέση ανάμεσα από τις οδοντογλυφίδες και σχηματίζετε είκοσι τέσσερα μικρότερα ρολά, το καθένα με την οδοντογλυφίδα του. Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε κάθε μισό αχλάδι σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια από το κοτσάνι προς τα κάτω, σαν λωρίδες. Από τα δεκαέξι κομμάτια που θα κόψετε θα χρειαστείτε τα δώδεκα. Κρατάτε τα υπόλοιπα για να τα σερβίρετε σαν φρούτο. Ρίχνετε τα αχλάδια σ’ ένα μπολ και τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Απλώνετε μια λωρίδα προσούτο στον πάγκο εργασίας και πάνω της τοποθετείτε από ένα κομμάτι αχλάδι, φυλλαράκια ρόκας και λίγες φλούδες παρμεζάνας. Τυλίγετε το προσούτο γύρω από το αχλάδι και τα υπόλοιπα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Το στερεώνετε με δύο οδοντογλυφίδες. Συνεχίζετε έτσι με όλα τα υλικά και φτιάχνετε δώδεκα ρολά.
Βήμα 3
Κόβετε κάθε ρολό στη μέση ανάμεσα από τις οδοντογλυφίδες και σχηματίζετε είκοσι τέσσερα μικρότερα ρολά, το καθένα με την οδοντογλυφίδα του. Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα.