SOYVLAKIA-ME-XALOYMIolive-magazine.gr
clock icon
40'

Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς

Υλικά

  • 350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)
  • 32 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη salsa

  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια

Tips

  • Η salsa μπορεί να ετοιμαστεί από το πρωί. Το τυρί μπορεί να τηγανιστεί 4 ώρες πριν και να ζεσταθεί στους 180°C για 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Τυρένια σουβλάκια, ένα ορεκτικό που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη salsa ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα δύο κομμάτια.
Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού, θα προσθέτετε λίγο λάδι.
Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη salsa ελιάς.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη salsa ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα δύο κομμάτια.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού, θα προσθέτετε λίγο λάδι.

Βήμα 4

Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη salsa ελιάς.