Υπέροχη σαλάτα όλο χρώμα και γεύση! Αν σας αρέσουν τα ξινόμηλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για τα κόκκινα.
Υλικά
- 200γρ. λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
- 200γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2 κλωνάρια σέλερι τρυφερά, καθαρισμένα από τις ίνες τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
- 1 μήλο κόκκινο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 1 κουτ. σούπας μέλι)
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο