TAMPOYLE ME KOLOKYTHIA
clock icon
25'

Ταμπουλέ με κολοκύθια και φέτα

Υλικά

  • 4 κολοκύθια μέτρια
  • 500γρ. πλιγούρι
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 αγγούρι μικρό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 150γρ. φέτα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο στους τόνους του πράσινου. Κολοκύθια, πλιγούρι, φέτα και μυρωδικά είναι τα κύρια υλικά αυτής της υπέροχης συνταγής, που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Προθερμαίνετε το γκριλ στο maximum. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λεμόνι, το ξύσμα του λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Κόβετε τα κολοκύθια σε λωρίδες με πατατοκαθαριστή. Τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα αλείφετε με τη σάλτσα. Τα ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Βάζετε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό. Το βράζετε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (αλλά ακόμα να κρατάει). Το σουρώνετε και το βάζετε σε βαθύ μπολ.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε στο πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα μαζί με τα κολοκύθια, πασπαλίζετε με τη φέτα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το γκριλ στο maximum. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λεμόνι, το ξύσμα του λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Κόβετε τα κολοκύθια σε λωρίδες με πατατοκαθαριστή. Τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα αλείφετε με τη σάλτσα. Τα ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Βάζετε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό. Το βράζετε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (αλλά ακόμα να κρατάει). Το σουρώνετε και το βάζετε σε βαθύ μπολ.

Βήμα 4

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε στο πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα μαζί με τα κολοκύθια, πασπαλίζετε με τη φέτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb