Αγαπημένη σοκολατένια λιχουδιά μικρών και μεγάλων που απλώνουμε σε γενναιόδωρες ποσότητες στο ψωμί. Ετοιμάζετε γρήγορα και εξαφανίζετε από το βάζο επίσης γρήγορα.
Υλικά
- 25γρ. μέλι
- 50γρ. καρυδέλαιο
- 50γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 20γρ. κακάο σκόνη
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 200γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
Tips
- Αντί για καρυδέλαιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 70γρ. βούτυρο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μούλτι χτυπάτε τα φουντούκια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βήμα 2
Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Βάζετε την πραλίνα σε ένα γυάλινο βαζάκι και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή