Ένα φίνο κέικ, με κομμάτια φράουλας και σοκολάτας κρυμμένα στη μέση. Δροσερή και σοκολατένια αίσθηση μαζί!
Υλικά
- 225γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 225γρ. ζάχαρη άχνη
- 190γρ. αλεύρι μαλακό
- 40γρ. κακάο σκόνη
- 4 αβγά
- 7γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2γρ. αλάτι
- 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 5 φράουλες, σε φέτες
- 1 ασπράδι αβγού
- 200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- χυμό από ½ λεμόνι
Για το γλάσο
Tips
- Αν δεν έχετε φόρμα σε σχήμα καρδιάς, μπορείτε να χρησιμοιποιήσετε απλή φόρμα για κέικ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και χτυπάτε με το «φτερό» μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.Βήμα 2
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ (σε σχήμα καρδιάς αν έχετε). Γεμίζετε μέχρι τη μέση τη φόρμα με το μίγμα και τοποθετείτε μια στρώση ψιλοκομμένης κουβερτούρας και φράουλας. Αδειάζετε και το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα να καλυφθεί μέχρι τα 2/3 και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αν όχι, ψήνετε για λίγο παραπάνω. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το κέικ να κρυώσει. Το ξεφορμάρετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.Βήμα 3
Ετοιμάζετε και το γλάσο: Χτυπάτε το ασπράδι και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το «φτερό» μέχρι το μίγμα να γίνει λείο (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ή λιγότερη άχνη, αναλόγως το ασπράδι). Στο τέλος ρίχνετε το χυμό για να ασπρίσει το μίγμα. Βάζετε το γλάσο ζάχαρης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε στο κέικ δύο καρδούλες. Τοποθετείτε από ένα κόκκινο ροδοπέταλο στην καθεμία και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή