Οι κόκκινες πιπεριές συνδυάζονται εξαιρετικά με το χωριάτικο λουκάνικο και το αποτέλεσμα είναι μία πολύ γευστική και αρωματική σούπα, που θα σας κρατήσει νόστιμη συντροφιά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Υλικά
- 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος) σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
- 2-3 κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λουκάνικο χωριάτικο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
- λίγο τρίμμα φέτας
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε να ψηθούν σε δυνατό φούρνο μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις βάζετε σε πλαστική σακούλα. Τις κλείνετε και τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν. Αφαιρείτε τη φλούδα, τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές με τη ρίγανη, τα γυρίζετε για λίγο στην κατσαρόλα και ρίχνετε το ζωμό.Βήμα 3
Αφού η σούπα πάρει μερικές βράσεις την πολτοποιείτε επί τόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δυο τρεις δόσεις στο μπλέντερ. Τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και την περνάτε από λεπτή σήτα να γίνει εντελώς βελούδινη. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή.Βήμα 4
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το λουκάνικο και βγάζετε τις φετούλες στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τις ροδέλες της πιπεριάς και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα με μια δυο ροδέλες πιπεριάς, μερικές ροδέλες λουκάνικου και λίγο τρίμμα φέτας.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή