Μικρές τυρομπαλίτσες από ανθότυρο, κατίκι Δομοκού και καπνιστό σολομό, τυλιγμένες σε μείγμα από φιστίκι Αιγίνης, ροζ πιπέρι και άνηθο. Θα τις σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φετούλες ψωμιού του τοστ και τρυφερό μαρούλι.
Υλικά
- 350γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
- 150γρ. κατίκι Δομοκού
- 200γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
- 5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
- 1½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκοπανισμένα
- 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι σπασμένο στο γουδί
- 15-20 φέτες του τοστ ψημένες και κομμένες διαγώνια στη μέση
- μερικά φύλλα από σγουρό μαρούλι
Για τις τυρομπαλίτσες σολομού
Για την επικάλυψη
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα το μίγμα για τις τυρομπαλίτσες: Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ τα τυριά με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το σολομό, μία κουταλιά της σούπας από τα φιστίκια και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το κάνετε μια μπάλα, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.Βήμα 2
Αναμιγνύετε σε δύο μπολ το μισό ροζ πιπέρι με τα φιστίκια Αιγίνης και το υπόλοιπο με τον άνηθο. Ύστερα παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες από το μίγμα τυριού και πλάθετε μπαλίτσες με διάμετρο 2εκ. περίπου.Βήμα 3
Τυλίγετε τις μισές στο μίγμα του φιστικιού και τις υπόλοιπες στον ψιλοκομμένο άνηθο. Τις τοποθετείτε εναλλάξ σε πιατέλα πάνω σε ψημένα τριγωνάκια ψωμιού του τοστ και κομμάτια από φύλλα σγουρού μαρουλιού.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling Αντωνία Κατή