clock icon
60'

Τάρτα με καλοκαιρινά λαχανικά και 2 τυριά

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
  • Για τη γέμιση

  • 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 1 φινόκιο μικρό σε φετούλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 150γρ. φέτα πατημένη με πιρούνι
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι

Ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε νόστιμα τα λαχανικά εποχής. Το μυστικό της επιτυχίας της πεντανόστιμης αυτής τάρτας βρίσκεται στο ψήσιμο αφού ψήνεται στον φούρνο ατμού Electrolux EOB9956XAX, που φέρνει τον επαγγελματικό εξοπλισμό σπίτι σου.

Ντύνετε με το φύλλο της σφολιάτας ένα ταψάκι Διαστάσεων 25Χ35εκ. Το τρυπάτε με πιρούνι και το αφήνετε να περιμένει στο ψυγείο.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το φινόκιο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Μετά από λίγο βάζετε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατάκι, μπόλικο πιπέρι και τα δύο τυριά, κρατώντας λίγη γραβιέρα στην άκρη.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφού βγάλετε το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο, γεμίζετε την τάρτα με το μίγμα. Με μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει.
Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το αβγό και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το αδειάζετε στην τάρτα σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να καλύψει τα λαχανικά και το τυρί. Διακοσμείτε με τα κομμένα στη μέση ντοματίνια, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο.
Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ντύνετε με το φύλλο της σφολιάτας ένα ταψάκι Διαστάσεων 25Χ35εκ. Το τρυπάτε με πιρούνι και το αφήνετε να περιμένει στο ψυγείο.

Βήμα 2

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το φινόκιο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Βήμα 3

Μετά από λίγο βάζετε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατάκι, μπόλικο πιπέρι και τα δύο τυριά, κρατώντας λίγη γραβιέρα στην άκρη.

Βήμα 4

Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφού βγάλετε το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο, γεμίζετε την τάρτα με το μίγμα. Με μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το αβγό και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το αδειάζετε στην τάρτα σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να καλύψει τα λαχανικά και το τυρί. Διακοσμείτε με τα κομμένα στη μέση ντοματίνια, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα που κρατήσατε και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο.

Βήμα 6

Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά περίπου.