millefeuille fraoules mikri
clock icon
15'

Μιλφέιγ με μαριναρισμένες φράουλες, κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Υλικά

  • 9 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 9 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 9 κουτ. σούπας αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροτριμμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
  • 4 κρόκους αβγών
  • 5 ζελατίνες
  • Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ

Ψάχνετε κάτι γλυκό στο σπίτι και το ψυγείο είναι άδειο; Το πιο εύκολο σπιτικό μιλφέιγ με φράουλες που έχετε ετοιμάζει. Μέχρι να χτυπήσετε την κρέμα ψήθηκε και το φύλλο!

Αλείφετε ένα φύλλο με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κι αμύγδαλα, προσθέτετε το επόμενο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με ένα 3ο φύλλο αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με ζάχαρη και αμύγδαλα. Φτιάχνετε άλλα 2 όμοια σετ φύλλων ώστε να έχετε 3 σετ, από 3 φύλλα το καθένα. Κόβετε σε κομμάτια στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. περίπου, τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάζετε με άλλη μία λαδόκολλα και τοποθετείτε άλλο ένα ταψάκι από πάνω για βάρος. Ψήνετε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετείτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν καλά. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί μέχρι να αφρατέψει καλά. Σε μπεν μαρί, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να ζεσταθεί καλά, ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Προσθέτετε τις ζελατίνες στα αβγά και ανακατεύετε να διαλυθούν, πριν αναμίξετε το μίγμα με το τυρί. Τέλος, ρίχνετε και τη σαντιγί στο μίγμα του τυριού.
Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ και τις μαρινάρετε στο ψυγείο για 8 ώρες. Σουρώνετε τις φράουλες και βράζετε το ζουμί μέχρι να γίνει σιρόπι.
Παίρνετε τσέρκια των 10 εκ. και τοποθετείτε ένα φύλλο. Προσθέτετε κρέμα τυριού και λίγες φράουλες. Σκεπάζετε με άλλο ένα κομμάτι φύλλο και επαναλαμβάνετε ώστε να έχετε 2 στρώσεις γέμιση και 3 φύλλα. Αφήνετε τα μιλφέιγ στο ψυγείο να σφίξουν. Τα ξεφορμάρετε και διακοσμείτε με το σιρόπι, έξτρα φράουλες και αμύγδαλα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλείφετε ένα φύλλο με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κι αμύγδαλα, προσθέτετε το επόμενο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με ένα 3ο φύλλο αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με ζάχαρη και αμύγδαλα. Φτιάχνετε άλλα 2 όμοια σετ φύλλων ώστε να έχετε 3 σετ, από 3 φύλλα το καθένα. Κόβετε σε κομμάτια στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. περίπου, τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάζετε με άλλη μία λαδόκολλα και τοποθετείτε άλλο ένα ταψάκι από πάνω για βάρος. Ψήνετε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν καλά. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί μέχρι να αφρατέψει καλά. Σε μπεν μαρί, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να ζεσταθεί καλά, ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Προσθέτετε τις ζελατίνες στα αβγά και ανακατεύετε να διαλυθούν, πριν αναμίξετε το μίγμα με το τυρί. Τέλος, ρίχνετε και τη σαντιγί στο μίγμα του τυριού.

Βήμα 3

Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ και τις μαρινάρετε στο ψυγείο για 8 ώρες. Σουρώνετε τις φράουλες και βράζετε το ζουμί μέχρι να γίνει σιρόπι.

Βήμα 4

Παίρνετε τσέρκια των 10 εκ. και τοποθετείτε ένα φύλλο. Προσθέτετε κρέμα τυριού και λίγες φράουλες. Σκεπάζετε με άλλο ένα κομμάτι φύλλο και επαναλαμβάνετε ώστε να έχετε 2 στρώσεις γέμιση και 3 φύλλα. Αφήνετε τα μιλφέιγ στο ψυγείο να σφίξουν. Τα ξεφορμάρετε και διακοσμείτε με το σιρόπι, έξτρα φράουλες και αμύγδαλα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή