Γευστικό συνοδευτικό αυτό το ρύζι για το γιορτινό ή -και γιατί όχι- το καθημερινό τραπέζι, με υπέροχο χρώμα και πλούσια γεύση

Υλικά
- 350γρ. ρύζι παρμπόιλντ
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι
- 150γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
Βήμα 2
Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.
Βήμα 3
Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή