rizi-kourkouma-rodi
clock icon
30'

Ρύζι αρωματισμένο με κουρκουμά, φιστίκια και ρόδι

Υλικά

  • 350γρ. ρύζι παρμπόιλντ
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι
  • 150γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
  • αλάτι

Γευστικό συνοδευτικό αυτό το ρύζι για το γιορτινό ή -και γιατί όχι- το καθημερινό τραπέζι, με υπέροχο χρώμα και πλούσια γεύση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.

Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.

Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.

Βήμα 2

Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.

Βήμα 3

Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή