Ένα πληθωρικό πιάτο με αρνί και μελιτζάνες, ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού.
Υλικά
- 1 κιλό αρνί ψαχνό από μπούτι ή σπάλα
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό.Βήμα 2
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το μισό λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, ύστερα ρίχνετε το κρέας και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές.Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Όταν σοταριστεί, ρίχνετε τις ντομάτες, ένα φλιτζάνι νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε το κρέας για 30 λεπτά περίπου.Βήμα 4
Ξεπλένετε καλά τις μελιτζάνες, τις στραγγίζετε, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετείτε πάνω στο κρέας και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά.Βήμα 5
Πασπαλίζετε το φαγητό με μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb