Έχετε ακούσει για το περίφημο μαύρο σκόρδο, το superfood που γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό τα τελευταία χρόνια; Εμείς το γνωρίσαμε χάρη στον σεφ Γρηγόρη Χέλμη (Με Ζεν) που μαζί με τον Παναγιώτη Γανωτή παράγουν εξαιρετικής ποιότητας μαύρο σκόρδο και προϊόντα με μαύρο σκόρδο, στην πειραματική φάρμα Down Village στο Κατηχώρι Πηλίου, 8χλμ. από το κέντρο του Βόλου και ακριβώς κάτω από την Πορταριά.

Για να καταλάβετε πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας, αρκεί να ξέρετε ότι έχει διπλάσιες αντιοξειδωτικές, θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες από το λευκό! Στα συν και η πιο ήπια οσμή και η πιο γλυκιά γεύση του.

P1150785

Το μαύρο σκόρδο του Γρηγόρη και του Παναγιώτη που λέτε, παράγεται από το γνωστό σε όλους λευκό σκόρδο μέσω μιας διαδικασίας διάρκειας 40 ημερών σε πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους τελευταίας τεχνολογίας και χωρίς προσθήκη άλλων υλικών, που έχουν ως αποτέλεσμα ένα απόλυτα φυσικό προϊόν.

Πέρα από την ολόκληρη καθαρισμένη σκελίδα, φτιάχνουν μέλι με μαύρο σκόρδο, χαβιάρι μαύρου σκόρδου και σύντομα και πούδρα ή αλλιώς τριμμένο αποξηραμένο μαύρο σκόρδο. Όσο για το πώς το απολαμβάνουμε, ταιριάζει πολύ σε σάλτσες ζυμαρικών, μαρινάδες, κρεατικά όπως το αρνί και πολλές ακόμη συνταγές. Σημειώνεται ότι στο Down Village παράγονται ακόμη μανιτάρια, εποχιακά λαχανικά και αλλαντικά.

P1120936

info
Down Village, επαρχ. οδός Πηγής – Πορταριάς, Κατωχώρι, Πήλιο, τηλ. 6936004939.