Η Τήνος είναι από τους προορισμούς που μου φέρνουν στο μυαλό αμμουδερές παραλίες, καλοσυνάτους ανθρώπους και μια μεγάλη λίστα με μοναδικά τοπικά προϊόντα. Η νέα γευστική άφιξη του νησιού λέγεται καρίκι και πίσω του κρύβεται η Αγγελική Βίδου.
Πρόκειται για ένα τυρί τύπου ροκφόρ που ωριμάζει σε ειδικές κατασκευές και ξεχωρίζει για την πικάντικη γεύση του. Η ιστορία του ξεκινά πολλά χρόνια πριν, όταν οι κάτοικοι της Τήνου, μεταξύ αυτών και οι πρόγονοι της Αγγελικής που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία και τα τυροκομικά, έφτιαχναν ένα παρόμοιο αγαθό με την ονομασία τράχιλα. Το καρίκι έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί τους καλοφαγάδες, με την Αγγελική να αποκαλύπτει ότι ήδη το αναζητούν σεφ εστιατορίων για να το εντάξουν στις συνταγές τους. Από ό,τι φαίνεται όχι μόνο θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα αλλά θα διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στη λίστα με τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης!