Δοκιμάσαμε τις ελιές Δολιανών, μια τοπική ποικιλία ελιάς γίγας, που καλλιεργούν και διανέμουν η Γεωργία και ο Κωνσταντίνος Μπουτσιάνης.
Με ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, υφή συμπαγή, τραγανή και σαρκώδη, διακριτική φρουτώδη και αλμυρή γεύση, είναι ένα προϊόν που διεκδικεί επάξια μια θέση σε κάθε ελληνικό -και όχι μόνο- τραπέζι. Το ανδρόγυνο από τα Δολιανά Αρκαδίας καλλιεργεί πράσινη χονδροελιά Δολιανών, έναν από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος καρπούς της Ελλάδας, σε ιδιόκτητες εκτάσεις στην περιοχή, διανέμοντας το προϊόν στην εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό σε ειδικές αεροστεγείς συσκευασίες και διάφορες γεύσεις: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με βότανα και αρωματικά, με γλυκό τσίλι και γλυκιά πάπρικα. Η συγκομιδή του καρπού γίνεται κυρίως με το χέρι ενώ παρ’ όλο που πρόκειται για ένα ξεχωριστό προϊόν, δυστυχώς -ακόμα τουλάχιστον- δεν είναι Π.Ο.Π. Θα τις βρείτε σε επιλεγμένα ντελί.