Τα κρητικά τυριά έχουν και παράδοση και όνομα και όχι τυχαία, αφού πρόκειται για εξαιρετικά προϊόντα. Στην τελευταία μας επίσκεψη στο νησί δοκιμάσαμε τα τυριά του τυροκομείου «Γογιόνης» από τη Γέργερη Ηρακλείου, που μας ενθουσίασαν με την αυθεντική γεύση τους.
Πίσω από το όνομα ο Νίκος Φραγκιαδάκης, ένας νέος παραγωγός που ανέλαβε πρόσφατα μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία που ξεκινά από το 1930 παρακαλώ και σήμερα, βρίσκεται στα χέρια της 4ης γενιάς!
Τιμώντας με το παραπάνω την οικογενειακή παράδοση λοιπόν, ο Νίκος εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις και επιλέγοντας προσεχτικά την πρώτη ύλη του (από αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές μονάδες του χωριού), δημιουργεί εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα από αυτά που θες να βρίσκονται στο τραπέζι σου κάθε μέρα: μυζήθρα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γιαούρτι και λευκό τυρί άλμης, όλα φτιαγμένα με φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, που τους χαρίζει μοναδική γεύση. Δίπλα τους και παγωτά -η νέα προσθήκη στη γαλατένια γκάμα τους-, επίσης από αιγοπρόβειο γάλα και σε λίγες αλλά πολύ λαχταριστές γεύσεις, όπως στρατσιατέλα.
Πέρα από την Κρήτη, θα τα βρείτε και στην Αθήνα σε επιλεγμένα καταστήματα με τυροκομικά προϊόντα, ενώ πλέον κάνουν και διεθνή καριέρα, ξεκινώντας από τις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας.
info
Γογιόνης γαλακτοκομικά προϊόντα, Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης, τηλ. 6974 046730, www.gogionis.gr