Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη μας ακούει στο όνομα Gea bakery και πρόκειται για ψωμάκια, κέικ, μάφιν και μπισκότα χωρίς γλουτένη, που θα γίνουν αγαπημένο snack όσων έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και όχι μόνο.
Πέρα από την ενδιαφέρουσα γεύση τους βέβαια, τα ξεχωρίσαμε και γιατί φτιάχνονται με φυσικά συστατικά. Συγκεκριμένα, εκτός της γλουτένης, από τα προϊόντα Gea bakery απουσιάζουν και τα συντηρητικά, η λακτόζη, η σόγια και τα ζωικά λίπη, ενώ για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται αγνές, φυσικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Στα συν και ότι είναι πλούσια σε σίδηρο και χαμηλά σε λιπαρά, αλάτι και σάκχαρα.
Παράλληλα, ιδιαίτερη βάση δίνεται και στη συσκευασία, με τα προϊόντα να συσκευάζονται σε προστατευτική ατμόσφαιρα, ώστε να διατηρούν τη γεύση και την υφή τους.
Όσο για την γκάμα των προϊόντων τους, περιλαμβάνει 3 τύπους ψωμιού σε φρατζόλα και λεπτές φέτες (λευκό, μαύρο ολικής αλέσεως και πολύσπορο), κέικ με αληθινή βανίλια Μαδαγασκάρης, κέικ με κακάο, μάφιν, 2 τύπους μπισκότων με κομμάτια βελγικής σοκολάτας callebaut, madeleines με βανίλια Μαδαγασκάρης και ξύσμα λεμονιού, μπισκότα κανέλας, φρυγανιές και γαλέτα.
Σημειώνεται ότι η Gea bakery είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που παράγει αποκλειστικά προ-συσκευασμένα αρτοπαρασκευασμάτα χωρίς γλουτένη, με τα προϊόντα τους να είναι πιστοποιημένα gluten free από την Association of European Cοeliac Societies (AOECS) και φέρουν το χαρακτηριστικό σήμα πιστοποίησης “crossed grain”. Τα προϊόντα διατίθενται σε 22 χώρες της Ε.Ε., μέσω του e-shop της εταιρείας καθώς και σε καταστήματα ειδικής διατροφής.
info
Αγίου Αθανασίου 54, Άνοιξη, Αττική, τηλ. 210 8141469, www.geabakery.gr