Το νέο εγχείρημα του Τάσου Ντούμα ακούει στο όνομα «Lefkes on The Side» και πρόκειται για έναν all day χώρο σύγχρονο και με έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον.
Εν συνεχεία των επιτυχημένων εστιατορίων «Λεύκες» σε Αθήνα και Σαντορίνη, ο σεφ και επιχειρηματίας προχωρά ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας έναν ακόμα χώρο που φιλοξενεί τις γαστρονομικές του ανησυχίες. Πρόκειται για ένα χώρο ιδιαίτερα προσεγμένο διακοσμητικά, δομημένο στη λογική μιας «πράσινης» φιλοσοφίας που είναι διάχυτη σε όλα τα στοιχεία αρχιτεκτονικής του. Η καρδιά του εστιατορίου «χτυπά» στην ανοιχτή κουζίνα του απέναντι από την οποία έχει στηθεί ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι το οποίο θα φιλοξενεί σεμινάρια και γευσιγνωσίες. Στο βάθος δεσπόζουν τα ψυγεία με εγχώριες αλλά και διεθνείς κοπές που μπορείτε να επιλέξετε συνοδεύοντάς τες με γαρνιτούρες και σάλτσες καθώς και ψυγεία με ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά αλλαντικά και τυριά για να ταιριάξετε με το κρασί σας. Ειδική μνεία αξίζει η όμορφα διαμορφωμένη «αγορά» από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τα καλαίσθητα σκεύη και πιάτα που χρησιμοποιούν στα εστιατόριά τους. Το τιμόνι στην κουζίνα έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Αντώνης Πεχλιβανάκης ενώ οι προτάσεις του καταλόγου περιλαμβάνουν από δυναμωτικούς χυμούς, smoothies, πεϊνιρλί και πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο μέχρι ριζότο και ζυμαρικά. Περισσότερα θα σάς πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.
info
Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
Φωτογραφίες: Δέσποινα Ντούμα