Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα, εύκολα και εορταστικά cupcakes με σαμπάνια! Αυτά τα γλυκάκια αποτελούν μία τέλεια πρόταση για τις γιορτινές ημέρες που θα έχουμε κόσμο στο σπίτι. Επίσης, τα κάνουμε όσο πιο απλά γίνεται για να χαρούμε τη διαδικασία μαζί με τους αγαπημένους μας. Για να δούμε πώς θα τα φτιάξουμε.

Υλικά για 18 cupcakes:
1 έτοιμο μείγμα για κέικ βανίλιας
1 ¾ φλιτζάνι σαμπάνια ή Prosecco
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
χρυσή κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C  και παίρνουμε δύο ταψάκια με φόρμες για cupcakes. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το έτοιμο μείγμα του κέικ χρησιμοποιώντας το 1½ φλιτζάνι σαμπάνια. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσο σαμπάνιας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, το αλάτι και την υπόλοιπη σαμπάνια. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Έπειτα, το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, όπου ιδανικά θα χούμε βάλει μύτη σε σχήμα αστεριού. Γαρνίρουμε τα κρύα cupcakes και στο τέλος γαρνίρουμε με τη χρυσή ζάχαρη.

Δείτε επίσης:
Cupcakes λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Cupcakes με λάιμ


Cupcakes σοκολάτας