Είσαι από αυτούς που αγαπάνε τα αβγά; Μήπως είναι και το παιδί σου τέτοιο; Εγώ είμαι. Και ο γιος μου επίσης. Μπορώ να φάω -κυριολεκτικά- 10 αβγά τη μέρα (όχι ότι το κάνω, μη με παρεξηγήσετε).
Τα αγαπούσα από μικρή (φανταστείτε ότι ένα και μοναδικό σημάδι που έχω επάνω μου είναι από καυτό νερό που κατά λάθος έριξα στην κοιλιά μου βράζοντας αβγό) και τα αγαπάω ακόμα. Ακριβώς γι’ αυτό λοιπόν, τα αγοράζω σε καρτέλες. Είναι όμως φορές που ξεμένουν και δεν ξέρω αν μπορώ να τα φάω (είπαμε, μην πάθουμε και τίποτις).
Γι’αυτό λοιπόν έχω έναν πανεύκολο τρόπο που βλέπω αν τα αβγά που μου έχουν μείνει στο ψυγείο είναι φρέσκα ή όχι. Τι κάνω; Απλό:
* Γεμίζω ένα μπολ ή ένα ποτήρι με νερό και ρίχνω το αβγό μέσα.
* Αν το αβγό πάει στον πάτο του μπολ και καθίσει οριζόντια, τότο είναι πολύ φρέσκο.
* Αν παραμείνει στον πάτο, αλλά η μία του μεριά είναι λίγο όρθια, είναι φρέσκο, αλλά με περισσότερες ημέρες ζωής.
* Αν το αβγό βυθιστεί κάθετα, είναι περίπου 10-15 ημερών.
* Αν τέλος, το αβγό επιπλέει, τότε δεν το τρώω!