Τα σχολεία έκλεισαν, τα παιδιά είναι πλέον στο σπίτι και είναι φυσικό να ψάχνετε τρόπους να τα απασχολήσετε δημιουργικά! Μια από τις κλασικές ιδέες είναι να τα βάλετε στο… παιχνίδι της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής! Και τι πιο δελεαστικό για ένα παιδί από τη σοκολάτα! Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μαζί τους σοκολατένια αυγά!

Ας δούμε όμως πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να είστε όλοι ευχαριστημένοι! Ειδικά αν τους μοιράσετε αρμοδιότητες και τους μοιράσετε ευθύνες, σίγουρα θα περάσουν πολύ καλά! Εσείς βέβαια μπορεί να το μετανιώσετε! Γιατί βάζοντας τα παιδιά στην κουζίνα -και ανάλογα πόσο μικρά είναι- ρισκάρετε να δημιουργήσετε το απόλυτο χάος, για το οποίο πρέπει να είστε έτοιμοι!

Χρήσιμα tips για να διασκεδάσετε όλοι μαζί:

Το όριο της ηλικίας

Τα σοκολατένια αυγά δεν είναι κουλουράκια και μελομακάρονα που μπορούν να πλάσουν και τα πιο μικρά παιδιά. Απαιτούν μια υπευθυνότητα και έναν έλεγχο των κινήσεων, ώστε να μη γίνει το σπίτι σας σοκολατένιο και το καθαρίζετε μέχρι το Πάσχα! Οπότε αυτή η δραστηριότητα δεν απευθύνεται σίγουρα σε παιδιά κάτω των 4 ετών. Για να είναι όμως και τα παιδιά πιο συνεργάσιμα και πιο δημιουργικά, θα την προτείναμε σε παιδιά 6-10 ετών. Όσο για το φύλο του παιδιού, εξαρτάται τα ενδιαφέροντά του και τον ενθουσιασμό του για τέτοια θέματα. Σίγουρα ο όρος «σοκολάτα» είναι λέξη-κλειδί για αγόρια και κορίτσια πάντως!

Τα σύνεργα

Ποδιές
Για να πετύχει μια τέτοια ζαχαροπλαστική δραστηριότητα, πρέπει σίγουρα να προμηθευτείτε κάποια σύνεργα που θα σας διευκολύνουν τη ζωή. Δεν ξεκινάτε κάτι τέτοιο χωρίς ποδιές. Αν έχετε τις ποδιές για τις τέμπερες και τις νερομπογιές είναι μια χαρά. Αλλιώς είτε τους φοράτε δικές σας είτε τους αγοράζετε ποδιές (θα ναι πιο αστείο έτσι), είτε φτιάχνετε αυτοσχέδιες ποδιές με κάποιο αλέκιαστο τραπεζομάντηλο πχ. Φαντασία να υπάρχει!

Καπέλα
Τα καπέλα δεν πολυχρειάζονται αλλά είναι αστεία και διασκεδαστικά, ειδικά για τα παιχνίδια ρόλων. Οπότε καλό είναι είτε να αγοράσετε είτε να φτιάξετε με το παιδί σας πριν ξεκινήσετε τη ζαχαροπλαστική.

Φόρμες ζαχαροπλαστικής
Η ζωή μας έχει γίνει πλέον πολύ εύκολη καθώς υπάρχουν ειδικές φόρμες σε διάφορα μεγέθη που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη κουζίνας ή είδη σπιτιού γενικότερα. Οπότε επιλέξτε το μέγεθος ή τα μεγέθη που θέλετε.
Η άλλη λύση είναι με τη χρήση ενός μπαλονιού αλλά δεν θα το συνιστούσαμε. Και πιο ριψοκίνδυνο για ατυχήματα είναι και η επαφή της σοκολάτας με το μπαλόνι δεν φαίνεται πολύ ασφαλής, ειδικά αν είναι να την καταναλώσουν παιδιά…

Τα υλικά

Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές επιλογές σε γεύσεις και χρώματα, οπότε μπορείτε να παίξετε λίγο βάζοντας στο παιχνίδι τη φράουλα, την καραμέλα ή την πραλίνα. Πέρα από το εξωτερικό του αυγού, μπορείτε να «παίξετε» και με τη γέμιση. Πχ να βάλετε μέσα χρωματιστά κουφετάκια σοκολάτας ή μικρότερα αυγουλάκια που θα φτιάξετε με άλλες φορμίτσες ή καραμελίτσες… Μια πολύ λαχταριστή πρόταση είναι να τα γεμίσετε με λιωμένη σοκολάτα σε μια διαφορετική γεύση από το αυγό (πχ το αυγό εξωτερικά θα έχει γεύση πραλίνα και εσωτερικά φράουλα).

Σε προηγούμενό μας άρθρο σας έχουμε συγκεντρώσει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα φτιάξετε τα σοκολατένια αυγά.