Τον περασμένο Οκτώβριο ο Πύργος Πετρέζα ξεκίνησε τα γαστρονομικά ταξίδια με ξεχωριστές βραδιές στο μαγευτικό κτήμα του, που θυμίζει κάτι από Τοσκάνη. Μετά το 1ο λοιπόν Γαστρονομικό Ταξίδι ήρθε η σειρά και για το 2ο στις 16 Μαΐου.
Το 2ο ταξίδι γευσιγνωσίας περιλαμβάνει ένα απολαυστικό μενού 5 πιάτων για 60 άτομα, που φέρουν την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ του Πύργου Πετρέζα, Μιλτιάδη Κιούκα. Σημειώνεται ότι ο Πύργος Πετρέζα είναι ο πρώτος χώρος δεξιώσεων και εκδηλώσεων του οποίου η κουζίνα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση ενός επώνυμου και βραβευμένου σεφ.
Όσοι βρεθούν στον επιβλητικό Πύργο Πετρέζα το Σάββατο 16 Μαΐου, λοιπόν, θα δοκιμάσουν μοναδικά πιάτα ή αλλιώς σούπα από φρέσκο αρακά με τραγανό προσούτο και παρμεζάνα, ταρτάρ σολομού και καβούρι με αβοκάντο, ριζότο με σπαράγγια, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και hollandaise λεμόνι, φιλέτο μπαρμπούνι με μίνι παραδοσιακά γεμιστά και σάλτσα καραβίδα και μοσχάρι μαγειρεμένο με δύο τρόπους. Για το τέλος, απολαμβάνεις καρπάτσιο ανανά σε Moscato D΄Asti, αφρό καρύδας και σορμπέ μάνγκο και μια υπέροχη μους σοκολάτα.
Μάλιστα, τα πιάτα γίνονται με υλικά από βιοδυναμικούς παραγωγούς, ενώ συνδυάζονται αριστοτεχνικά με κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, αλλά και μια ξεχωριστή επαφή με τη βιοδυναμική καλλιέργεια και οινοποίηση από τους πλέον ειδικούς. Την επιμέλεια της εκλεκτής λίστας κρασιών έχει ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
To μενού του 2ου ταξιδιού γευσιγνωσίας αναλυτικά:
1ο πιάτο
Σούπα από φρέσκο αρακά με τραγανό προσούτο και παρμεζάνα
Kρασί
Riesling Vignoble d’ E 2013, Ostertag, Αλσατία, Γαλλία
2ο πιάτο
Ταρτάρ σολομού και καβούρι με αβοκάντο, μουστάρδα και φρέσκα μυρωδικά
Kρασί
Sancerre La Moussiere 2014, Mellot, Λίγηρας, Γαλλία
3ο πιάτο
Ριζότο με σπαράγγια, αυγοτάραχο Μεσολογγίου και hollandaise λεμόνι
Kρασί
Chene Bleu 2013 Rosé, Domaine La Verriere, Προβηγκία, Γαλλία
4ο πιάτο
Φιλέτο μπαρμπούνι με μίνι παραδοσιακά γεμιστά και σάλτσα καραβίδα αρωματισμένη με βασιλικό
Kρασί
Matassa Cuvee Marguerite 2011, Matassa, Roussillon, Γαλλία
5ο πιάτο
Μοσχάρι μαγειρεμένο με δύο τρόπους ταλιάτα γάλακτος και κροκέτα ουρά μόσχου
Kρασί
Keyneton Estate Euphonium 2006, Henschke, Eden Valley, Αυστραλία
Pre-dessert
Καρπάτσιο ανανά σε Moscato D΄Asti, αφρό καρύδας και σορμπέ μάνγκο
Γλυκό
Μους σοκολάτα γάλακτος, παγωτό espresso, καραμέλα
Kρασί
Vinsanto 2003, Χατζηδάκης, Σαντορίνη, Ελλάδα
info
2ο Γαστρονομικό Ταξίδι, 16 Μαΐου, ώρα έναρξης: 21:00, κρατήσεις στο τηλ. 6932 288624. Κόστος: 60 ευρώ/άτομο, διαθέσιμες θέσεις: 60.
Πύργος Πετρέζα, 3ο χλμ Λεωφ. Σπάτων – Πικερμίου, Σπάτα, τηλ. 210 6039396, 210 6043396.