Το Sherry, το περίφημο ενισχυμένο ισπανικό κρασί, γιορτάζεται αυτό το μήνα σε όλο τον κόσμο και το εστιατόριο Scala Vinoteca με την απίστευτη κάβα κρασιών, μπαίνει δυναμικά στις εορταστικές εκδηλώσεις με ένα Sherry-only δείπνο.
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, λοιπόν, στις 20:30, τα Cellier και το Bitter Booze παρουσιάζουν τα κρασιά του νότου της Ισπανίας στο γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, με τους επισκέπτες να τα συνδυάζουν με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 6 πιάτων, με επιρροές από το νότο της χώρας και την Ανδαλουσία. Οικοδεσπότες της βραδιάς, ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς και ο Γιάννης Κοροβέσης (προσφάτως Sherry expert), που θα μας μιλήσουν για όλες τις κατηγορίες των Sherry, από τα φρέσκα βιολογικής παλαίωσης μέχρι τα βαθιάς (τουλάχιστον 20ετίας) και φυσικά τα γλυκά.
Τι περιλαμβάνει το μενού;
* Boullabaise από σφυρίδα με bradade croutons + Valdespino Manzanilla
* Κροκέτα φρέσκιας καραβίδας με κονφί πράσινης ελιάς + Real Tessoro Fino
* Αποξηραμένο φύλλο καπνού και φρέσκος τόνος, με απαλή σάλτσα σόγιας και ξύδι Jerez + Valdespino Amontillado Tio Diego
* Σιγοψημένο Ισπανικό χοιρίδιο Presa Ιberica σε βάση από ταχίνι και σελινόριζα, σάλτσα σιναπιού και καβουρδισμένα κάσιους + Valdespino dry oloroso Don Gonzalo VOS 20 ετών
* Blinis με τσιμένι, υγρή gorgonzola και αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί + Valdespino medium oloroso VOS 20 ετών (Solera 1842)
* Μούς πικρής σοκολάτας guanaja 70% πάνω σε ζελέ από Valdespino Isabela Cream Sherry + Valdespino Pedro Jimenez El Candado
info
24/11, Spanish Sherry Dinner, Scala Vinoteca, Σίνα 50, Αθήνα, τηλ. 210 3610041.
Μαζευόμαστε λίγο μετά τις 20:00 για να ξεκινήσουμε αυστηρά 20:30. Κόστος: €65 / άτομο.
* Η παρουσία σας επιβεβαιώνεται με προαγορά στο e-shop εδώ, με κατάθεση σε τράπεζα (δείτε τους λογ/σμούς εδώ), είτε περνώντας σε ένα από τα καταστήματα Cellier.