Στις 19 Φεβρουαρίου, το JuJu Bar & Restaurant, στο πλαίσιο των Gastronomic Sessions, διοργανώνει μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας με σπάνιες ετικέτες κρασιού από το κτήμα Querciabella.
Όσοι παραβρεθούν, θα ταξιδέψουν νοητά στην Τοσκάνη μέσα από υπέροχες γεύσεις και αρώματα ενώ παρών στην εκδήλωση θα είναι ο διευθυντής πωλήσεων της Querciabella, Giorgo Frangiacomo. Τη γευστική επένδυση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Σάββας Ληχανίδης που θα ετοιμάσει ένα μενού τεσσάρων πιάτων που θα συνδυαστούν με τα κρασιά του κτήματος Querciabella.
Η βραδιά ξεκινά με χτένια σωτέ με chorizo, καπνιστή πάπρικα και σάλτσα beurre blanc και συνοδεύεται από Querciabella Batar 2015. Ο θαυμασμός των Castiglioni, δημιουργών του κτήματος Querciabella, για τα γαλλικά κρασιά και οι συχνές επισκέψεις και γευστικές δοκιμές στην Βουργουνδία δημιούργησε το Batar, ένα ασυνήθιστο λευκό κρασί για τον Τοσκανικό αμπελώνα, με ποικιλιακή σύνθεση που δύσκολα συναντάται αλλού σήμερα.
Τα Dumplings χειροποίητων ζυμαρικών με μοσχάρι ραγού, κατσικίσιο τυρί, φλέικς μαύρης τρούφας και φύλλα χρυσού ταιριάζουν απόλυτα με το Querciabella Chianti Classico DOCG Riserva 2015, που έχει επιλεγεί γι’ αυτό το πιάτο. Η αγάπη των ιδιοκτητών για τις γαλλικές ποικιλίες, δεν σημαίνει ότι τους έκανε να παραμελήσουν τις γηγενείς ποικιλίες. Αντίθετα, το Sangiovese η κορυφαία ερυθρή ποικιλία της Τοσκάνης, αναλαμβάνει θέση πρωταγωνιστή στο Chianti Classico Riserva.
Για τη συνέχεια, Καρέ αρνιού με κρούστα πράσινων μυρωδικών και JuJu sauce, πουρέ παστινάκι, baby λαχανικά και μανιτάρια σιμέτζι, το οποίο συνοδεύεται με Querciabella Camartina 2012. Ο Robert Parker Jr. το χαρακτήρισε (2007): «Irresistible sexy wine». Συνιστώμενη παλαίωση 18 χρόνια.
Η βραδιά κλείνει με Crémeux πικρής σοκολάτας σε τραγανή βάση fegientine με σάλτσα καραμέλας, συνοδευόμενη από την εκλεκτή ετικέτα Braida Grappa from Bricco Dell’ Uccellone 2013. Εδώ κάθε γουλιά είναι συναρπαστική, λιτή και κομψή και αποκαλύπτει το DNA της Barbera και την ουσία της Bricco Dell’ Uccellone. Η Aged Grappa, παλαιώνει τρία χρόνια σε βαρέλια, που προηγουμένως έχουν χρησιμοποιηθεί για την παλαίωση του κρασιού.
info
JuJu Bar & Restaurant, Divani Caravel, Λ.Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα. Έναρξη: 21.00. Kόστος συμμετοχής ανά άτομο: 110€. Oι κρατήσεις είναι απαραίτητες, τηλ. 210 7207000.