Οι προσωπικές αναμνήσεις των οικογενειακών, κυριακάτικων μεσημεριανών τραπεζιών εμπνέουν τον Έκτορα Μποτρίνι και τον head chef του, Νικόλα Μπίλλη, που μαζί με την ομάδα του βραβευμένου Botrini’s Restaurant παρουσιάζουν τις Κυριακές 23 και 30 Δεκεμβρίου, γεύσεις με έντονα προσωπικό χαρακτήρα.

Αναμνήσεις σιγομαγειρεμένες με μυρωδιές από την Τοσκάνη, την Κέρκυρα, το Πήλιο και πολλούς άλλους τόπους, πραγματικούς και μη, από τόπους που κάποτε στάθηκαν για φαγητό, από τόπους που αναζήτησαν ή και που φαντάστηκαν. Τόπους που αγάπησαν γιατί τους μοιράστηκαν με τους αγαπημένους τους ανθρώπους ή γιατί μοιράστηκαν το φαγητό των ανθρώπων που ζουν εκεί, στα σπίτια τους, στα μαγαζιά τους, στα τραπέζια τους. Αυτό εξάλλου είναι και ένα από τα μεγάλα ταλέντα ενός εξελίσσιμου μάγειρα, εκτός από την αγάπη για τη δουλειά του, η δυνατότητα να μεταφράζει τα βιώματά του σε γευστικό αποτύπωμα, μετατρέποντας με δυνατά storytellings μια μη απτή εμπειρία σε γευστική πραγματικότητα.

Αρχική πηγή έμπνευσης για αυτές τις δύο Κυριακές αποτέλεσε η μυθιστορηματική περσόνα της Γαλλίδας σεφ, στην ανεπανάληπτη δανέζικη ταινία του 1987, «Η Γιορτή της Μπαμπέτ» (Babettes Gæstebud). Μιας ταινίας που εξυμνούσε τη χαρά της μαγειρικής, το δικαίωμα στην απόλαυση του φαγητού, αλλά και το μεγαλείο της μοιρασιάς. Κάπου εκεί ανακατεύτηκε κι ο θαυμασμός για όλες οι γυναίκες σεφ που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin όπως η Eugénie Brazier, η Marie Bourgeois, η Marguerite Bise, η Nadia Santini, το 1996, η Clare Smyth (με 3 αστέρια για το Restaurant Gordon Ramsay από 2012 ως το 2016 και 2 για το Core by Clare Smyth), η Anne Sophie Pic, το 2007, η Elena Arzak (best Female Chef in the World in 2012, ενώ διατηρεί και τα 3 αστέρια του οικογενειακού τους εστιατορίου), η Dominique Crenn κ.ά. Κάπως έτσι η εικόνα εμπλουτίστηκε με τις παρουσίες γυναικών της δικής τους ζωής, που αποτέλεσαν την προσωπική πηγή έμπνευσής τους, όπως μητέρες, θείες, γειτόνισσες, αγαπημένες.

Στις 23 και 30 του Δεκεμβρίου 2018, από τη 13:00 έως τις 19:00, τους επισκέπτες θα περιμένουν δυο μενού που θα σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος, με μεγάλα κομμάτια κρέατος, θαλασσινά, φρέσκα ζυμαρικά, άγρια μανιτάρια, γλυκά και πολλά τυριά. Επίσης, θα προσφέρουν και ένα ιδιαίτερο μενού, με τρούφες λευκές και μαύρες, με χαβιάρι και πολλές εκπλήξεις, που θα σερβίρεται αποκλειστικά στο πρώτο chef’s table της χώρας, μέσα στην κουζίνα του Botrinis Restaurant. Σημειώνεται τέλος, ότι το Botrini’s θα λειτουργήσει παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με ειδικά μενού για την κάθε περίσταση.

info
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24, Κρατήσεις: τηλ. 2106857323-4 και e-mail: info@botrinis.com