Οι αξιόλογες οινικές βραδιές ντυμένες με ξεχωριστές νότες και μοναδικής νοστιμιάς πιάτα, συνεχίζονται στο Menoo, με την επόμενη να πραγματοποιείται την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι βραδιές απευθύνονται στους λάτρεις του καλού κρασιού και φαγητού και σκοπός της διοργάνωσής τους είναι η αναζήτηση του ιδανικού Wine and Food pairing. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου, με μια σειρά από 5 εξαιρετικά κρασιά συνοδευόμενα από 6 προσεγμένα πιάτα που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Υπενθυμίζουμε ότι τα κρασιά θα διατίθεται στο εστιατόριο για μία εβδομάδα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα προμηθευτούν με έκπτωση 15%. Οι βραδιές διοργανώνονται σε συνεργασία με την εταιρία Jeroboam και το γνωστό Sommelier Γιάννη Μακρή (Aiws), κάτι υποδηλώνει και το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης.


Ο σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, που έχει αναλάβει τη γευστική επιμέλεια της οινικής βραδιάς 

Το μενού της βραδιάς

Αβγοτάραχο
Carpaccio αγκινάρας με μελίχλωρο αβγοτάραχο Μεσολογγίου Τρικαλινού, βασιλικό και yuzu
Paired with: Cuvee Gyotaku 2016: Pinot Blanc,Pinot Gris-Riesling-Gewurztraminer Alsace, Domaine Mittnacht Freres

Trofie
Trofie με γαρίδες και wakame σε bisque καραβίδας
Paired with: Miraval rose 2018: Grenache, Rolle, Syrah
Cotes De Provence,Cinsault

Σφυρίδα
Σφυρίδα ψημένη με φρέσκα κυδώνια στο ζωμό τους, κινόα με λαχανικά και remoulade Aloe Vera
Paired with: Puligny Montrachet 2015:Chardonnay
Bourgogne, Olivier Leflaive

Ελβετική gruyere
Βαλεριάνα σαλάτα με λιωμένη Ελβετική gruyere σε μπαγκέτα και μαρμελάδα φραγκόσυκο
Paired with: Μαρμαριάς 2014: ΠΓΕ Αρκαδιά
Οινοποιείο Τσέλεπος

Επιδόρπιο
Panacotta καρύδας με κομπόστα από φρέσκο ανανά σε σιρόπι chili & lime
Paired with: Kabir 2016: Moscato Di Pantelleria
Donnafugata

info
Κηφισίας 310, Κηφισιά. Για κρατήσεις: 210 6252214, 210 6208797. Απαραίτητη η πληρωμή με την κράτηση σας, με κατάθεση στην τράπεζα. Τιμή κατ’ άτομο : €60,00 (Περιλαμβάνει πέντε ποτήρια κρασί των 75 ml και το menu πέντε πιάτων)