Η ευρωπαϊκή βερσιόν του υψηλού κύρους διαγωνισμού για σεφ διοργανώνεται φέτος στις 10 και 11 Μαΐου στην ουγγρική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Sirha Budapest.
Η φετινή «γαστρονομική συμφωνία» αποτελείται από 20 σεφ από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης που ακονίζουν τα μαχαίρια τους εν όψει μιας διοργάνωσης που έχει τη βαρύτητα μιας “Ολυμπιάδας μαγειρικής”, ενώ αναδεικνύει μερικά από τα μεγαλύτερα μαγειρικά ταλέντα του κόσμου. Η τεχνική, ο σεβασμός στην πρώτη ύλη και φυσικά η γεύση είναι μερικά από τα βασικά κριτήρια επιλογής των τελικών φιναλίστ από τους κριτές οι οποίοι θα έχουν άμεση οπτική επαφή με τους τρόπους χρήσης των συστατικών της κάθε συνταγής επιβεβαιώνοντας την υψηλών προδιαγραφών ποιότητα των πιάτων που θα ετοιμάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι 11 επαγγελματίες που θα επιλεχθούν θα συμμετάσχουν στον τελικό του διαγωνισμού Bocuse D’Or World Culinary Contest που πραγματοποιείται στη Λυών στις 24-26 Ιανουαρίου 2017.
Το line-up των διαγωνιζομένων
Αυστρία: Kevin Micheli, Einstein St.GallenHotel Congress Spa
Γερμανία: Marvin Bohm, Aqua***, Wolfsburg
Βέλγιο: Peter Aesaert, Belgocatering
Βουλγαρία: Antonio Ivanov, Restaurant Pure
Κροατία: Tomislav Karamarko, FMTG group Borik d.d., Falkensteiner
Δανία: Morten FALK, Kadeau*
Ισπανία: Juan Manuel Salgado, Restaurant La Plassohla
Εστονία: Dmitri Rooz, Restaurant Farm
Φιλανδία: Eero Vottonen, Restaurant Olo*
Γαλλία: Laurent Lemal, Domaine Riberach* – Restaurant La Coopérative
Ουγγαρία: Tamas Szell, Onyx*
Ισλανδία: Viktor Örn Andresson, Grillid / Radisson sas
Ιταλία: Marco Acquaroli, Four Seasons Hotel des Bergues
Νορβηγία: Christopher William Davidsen, SØSTRENE KARLSEN
Ολλανδία: Jan SMINK, Librije***
Βρετανία: Anthony Write,University College Birmingham
Ρωσία: Arthur Ovchinnikov, Restaurant Enzo
Σουηδία: Alexander Sjogren, ανεξάρτητος επαγγελματίας
Ελβετία: Filipe Fonseca Pinheiro, Restaurant Hôtel de Ville Crissier
Τουρκία: Mutlu Seket Yilmaz, Seasons Restaurant
info
http://sirha-budapest.com/en