Όταν ο ταλαντούχος σεφ Χρόνης Δαμαλάς ενώνει τις δυνάμεις του με τον “Mr. Bartenders” Αχιλλέα Καραουλάνη το αποτέλεσμα είναι απλά το καλύτερο food & cocktail pairing του φετινού καλοκαιριού.
Ο κήπος του γνωστού και αγαπημένου ιαπωνικού εστιατορίου Tomoe πλημμυρίζει γεύσεις και χρώματα και υπόσχεται μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη, σε όσους τυχερούς καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στα περιζήτητα τραπέζια του.
Από τη μία τα ξεχωριστά πιάτα του εξπέρ στην ιαπωνική fusion κουζίνα Χρόνη Δαμαλά και από την άλλη τα μοναδικά cocktails του Αχιλλέα Καραουλάνη, σε ένα άψογο μεταξύ τους συνδυασμό, δε θα θέλεις να τελειώσει η βραδιά! Οι γεύσεις της γης και της θάλασσας, με πιάτα που περιλαμβάνουν μαριναρισμένες γυαλιστερές, τόνο με καπνιστή μελιτζάνα, ψητή γαρίδα, ψητό μοσχάρι rib eye και για το τέλος ζεστά ροδάκινα με μπισκότο αμυγδάλου και παγωτό βανίλια, συνδυάζονται με εξωτικά cocktails και σου δίνουν το πιο νόστιμο ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού.
Αλλά επειδή το food & cocktail pairing είναι μόνο για μια βραδιά -την Τετάρτη 10/6- σπεύσε να κάνεις κράτηση.
Και για να σου ανοίξουμε ακόμη περισσότερο την όρεξη, ρίξε μια ματιά στο μενού των 5 πιάτων και των 5 cocktails που τα συνοδεύουν.
Food / Cocktail
Kai Ceviche – Μαριναρισμένες γυαλιστερές με yuzu, τσίλι, κόλιανδρο.
με
Elder Spicy – Βασισμένο σε ιαπωνικό Sake, νέκταρ άνθους αφροξυλιάς, φρέσκο αγγούρι με τζίντζερ, χυμό λεμονιού, πράσινο πιπέρι, κόλιανδρο μπίτερ.
Tuna Tataki – Ελαφριά ψημένος τόνος με καπνιστή μελιτζάνα, γλυκιά σάλτσα μίσο και τσιπς σκόρδου.
με
Bloody Mary (Tomoe Suggestion) – Βιολογικός χυμός τομάτας φρεσκοτριμμένος, μίξη τριών ειδών πιπεριού, αγριοράπανο, wasabi με ιαπωνική καυτερή Tonkatsu σως.
Ebi – Ψητή γαρίδα, μαριναρισμένη με λέμονγκρας και τζίντζερ, σαλάτα από vermicelli και φρέσκα μυρωδικά, πέστο τζίντζερ και κάσιους.
με
The Passion-ate Oriental – Χαρακτηριστική ποικιλία από φρέσκα φρούτα του πάθους, Mango chill citrus vodka και εκχυλίσματα σως βατόμουρου.
Yakiniku – Ψητό μοσxάρι rib eye, με λίγο τόφου, μπρόκολο και σάλτσα oyster.
με
“The Legendary” – Eνδυναμωμένο κρασί (blended) με ιαπωνικό single malt ουίσκι Sherry Cask, λευκή soy σως και bitter grapefruit.
Peach – Ζεστά ροδάκινα με μπισκότο αμυγδάλου και παγωτό βανίλια.
με
“East To West” – Φρέσκες φράουλες με νέκταρ ροδάκινου και ροζ grapefruit soda.
info
Food & Cocktail Pairing, Τετάρτη 10 Ιουνίου, Tomoe, Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, τηλ. 210 8013553. Τιμή κατ’ άτομο: 35 ευρώ.