To μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας της Νότιας Αμερικής διεξάγεται 4-13 Σεπτεμβρίου ξανά στο Parque de la Exposición, ιστορική κεντρική τοποθεσία της Λίμα, διανύοντας φέτος την 8η χρονιά του.
Το δεκαήμερο των εκδηλώσεων θα κατακλυστεί από περουβιανές γεύσεις και αρώματα αναδεικνύοντας ό,τι καλύτερο παράγεται στο Περού, που, σημειωτέον, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς γαστροτουριστικού ενδιαφέροντος.
Στη «Μεγάλη Αγορά» που θα στηθεί, περισσότεροι από 180 μικροί και μεγάλοι παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ είναι και οι καταξιωμένοι σεφ που θα συμμετάσχουν με τους Gaston Acourio (Astrid y Gaston) και Virgilio Martinez (Central) να κρατούν επάξια τα ηνία ως γαστρονομικοί πρεσβευτές. Στο επίκεντρο της διοργάνωσης φέτος μεταξύ άλλων θα βρεθούν και ονόματα, όπως ο Ιταλός Dario Ceccihini, που εξειδικεύεται σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Αμερικανός συγγραφέας και ερευνητής βιβλίων γαστρονομίας Harold Mc Gee, ο διακεκριμένος Βέλγος τυροκόμος Frederic Van Tricht καθώς και οι Rick and Michael Mast από το σοκολατοποιείο Mast Bros Chocolate Shop στη Νέα Υόρκη.
Στο φεστιβάλ συγκεντρώνονται foodies από κάθε άκρη της γης, συμπεριλαμβανομένων και των 25.000 περίπου τουριστών που προέρχονται κυρίως από ΗΠΑ, Κολομβία, Βενεζουέλα και Βραζιλία. Μάλιστα, μια ταξιδιωτική εταιρεία από τη Φλόριντα, προκειμένου οι πελάτες της να έρθουν σε επαφή και με το Mistura, συμπεριέλαβε στο πακέτο των προσφορών της περιήγησης στο Περού και επίσκεψη στο Mistura συνοδεία τοπικού ξεναγού εξειδικευμένου στο κομμάτι της γαστρονομίας. Έτσι, οι συμμετέχοντες στις γαστροεξερευνήσεις, θα απολαύσουν αφενός τα αξιοθέατα της Λίμα -και όχι μόνο- παράλληλα όμως θα γνωρίσουν και τη γαστρονομία της με συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής από επαγγελματίες μάγειρες και διάφορα events. Η επισκεψιμότητά του φεστιβάλ αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000 άτομα.
info
http://mistura.pe