Για 2 συνεχόμενες Παρασκευές του Μαΐου, στις 13 και 20 του μήνα, πιάνουμε τραπέζι στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο του ξενοδοχείου New Hotel στην καρδιά της Αθήνας, για μοναδικές γεύσεις που “παντρεύονται” με κρασιά και αποστάγματα της οινοποιίας Tsantali.
Τα food & wine pairings μας αρέσουν πολύ, γι αυτό πάντα αναζητάμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα! Το εστιατόριο New Taste που λέτε, έχει αυτό το μήνα 2 φοβερές οινοκεντρικές προτάσεις, που δεν πρέπει να χάσετε. Συγκεκριμένα, για αυτές τις 2 μέρες οι σεφ του εστιατορίου έχουν επιμεληθεί 2 σπέσιαλ μενού 4 πιάτων, που συνδυάζονται ιδανικά με τα βραβευμένα κρασιά και αποστάγματα Tsantali.
Για να πάρετε μια γεύση, την Παρασκευή 13 Μαΐου, απολαμβάνετε σφυρίδα μπρεζέ με βελουτέ αγγινάρας, λεμόνι και ραπανάκι με “Έμμετρο Λόγο” λευκό ξηρό (από τις ποικιλίες Sauvignon blanc, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά), ριζότο Καπνιστής Γαρίδας με ζωμό οστρακοειδών, ρόκα και αυγοταράραχο με “Έμμετρο Λόγο” ροζέ ξηρό (από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah), μοσχαρίσιο φιλέτο Angus με πατάτα βουτύρου, πουρέ καρότου και σάλτσα μαύρης σταφίδας με “Klima Klima” ερυθρό ξηρό (Cabernet Sauvignon βιολογικής καλλιέργειας) και για το τέλος, τάρτα βανίλιας με κρέμα mascarpone βανίλια και παγωτό Σετσουάν με τσίπουρο Άβατον (χωρίς γλυκάνισο).
Την επόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου πάλι, στο μενού βρίσκετε κριθαράκι μελιτζάνας με απάκι και παλαιωμένη Παρμεζάνα με “Έμμετρο Λόγο” ροζέ ξηρό (από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah), σαλάτα βαλεριάνα με μυρωδικά, Βurrata, κουκουνάρι και vinaigrette ντομάτας με “Klima Klima” λευκό ξηρό (Ασύρτικο βιολογικής καλλιέργειας) και φιλέτο λαυράκι σχάρας με πουρέ παντζαριού, baby καρότο και σάλτσα εσπεριδοειδών με “Έμμετρο Λόγο” ροζέ ξηρό (από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah). Για επιδόρπιο, λαχταριστή μους λευκής σοκολάτας με ραβέντι, παγωτό βανίλια και σιρόπι με λεμονοθύμαρο παρέα με ένα τσίπουρο Άβατον (χωρίς γλυκάνισο).
info
13 & 20 Μαΐου: Special Wine-Dinners σε συνεργασία με την οινοποιία TSANTALI, New Taste, ξενοδοχείο New Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 210 3273170. Κόστος: € 40 / άτομο.