Το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών διοργανώνει στις 21 Μαρτίου, για πέμπτη συνεχή χρονιά τη γαστρονομική εκδήλωση Goût de France – Good France, μια διεθνή γιορτή – ωδή στη γαλλική κουζίνα.

Το διεθνές αυτό γεγονός, του οποίου η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2015, αποτελεί συνέχεια της ένταξης του «γαλλικού γαστρονομικού γεύματος» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας». Σκοπός είναι ο εορτασμός της γαλλικής κουζίνας, των παραδόσεων και των αξιών της την ίδια ημερομηνία γύρω από μια μεγάλη γαστρονομική βραδιά σε όλον τον κόσμο. 3.000 εστιατόρια, εκ των οποίων 114 στην Ελλάδα, 5 ήπειροι, και 150 χώρες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Γαστρονομικό «ευ ζην»
Είναι αξιοσημείωτο το ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής των εστιατορίων στην πρωτοβουλία κλιμακώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιείται με την ομπρέλα του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και μιας από τις ηγετικές μορφές της γαλλικής-και παγκόσμιας- γαστρονομίας, του σεφ Alain Ducasse. Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 η διοργάνωση ξεκίνησε με τη συμμετοχή περίπου 1000 σεφ, το 2016 1500, το 2017 2000, το 2018 οι συμμετοχές έφτασαν τις 3.000 και φέτος τις ξεπέρασαν. Όσο για την ελληνική παρουσία σε νούμερα: 15 εστιατόρια το 2015, 21 το 2016, 65 το 2017 και 83 πέρυσι.

info
21 Μαρτίου, http://bit.ly/GoodFrance-katalogos2019

Φωτογραφίες: RichardHaughton, CDT Provence Tourisme