Είτε μένεις στη Θεσσαλονίκη είτε έχεις σκοπό να επισκεφτείς την πόλη τις φετινές γιορτές, το ξενοδοχείο Nikopolis έχει ετοιμάσει άκρως εορταστικές προτάσεις για τις δυο παραμονές, καθώς και χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο brunch στο εστιατόριο Da Vinci.
Την παραμονή των Χριστουγέννων, λοιπόν, το Nikopolis σε καλωσορίζει με ένα ιταλικό, αφρώδες κρασί The Vinum Prosecco di treviso D.O.C. και βάζει στο τραπέζι σου 6 δημιουργικά πιάτα, που απολαμβάνεις υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Το εορταστικό μενού περιλαμβάνει σαλάτα με καπνιστό σολομό, καβούρι, αβοκάντο, φρούτα του πάθους και χρένο, μπισκ γαρίδας με κρόκο Κοζάνης, ραβιόλια γαρίδας, αφρό παρμεζάνας και τσορίθο, γαλοπούλα confit με κολοκύθα και αραντσίνι παραδοσιακής γέμισης και σάλτσα κόκκινου κρασιού και φασκόμηλου, καθώς και ψητό μοσχαράκι γάλακτος και γλασαρισμένα μάγουλα με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και μαύρη τρούφα. Για το τέλος, “παγωμένο” Kir Royale, μους μανταρίνι με φουντούκια, caramel crème brulee και cremeux πικρής σοκολάτας και γλυκίσματα με καφέ ή τσάι.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάλι στο Da Vinci το καλωσόρισμα γίνεται με κοκτέιλ γαλλικής σαμπάνιας Blood Orange Mimosa και σερβίρει -υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής- ένα μενού 7 πιάτων, όπως καρπάτσιο καραβίδας, “βισισουάζ” λευκής γλυκοπατάτας, κροστίνι με τρούφα και προσούτο και ψητό χτένι με πράσινο μήλο, παστράμι πάπιας με γκανάζ φουά γκρα, φρέσκο ψάρι φρικασέ με αβγοτάραχο και φαρφάλες με χλωροφύλλη και μελάνι σουπιάς και ribeye black angus με τραγανά γλυκάδια και σελινόριζα. Στα επιδόρπια, απολαμβάνεις σορμπέ φραμπουάζ με βιολέτα, μαρένγες παντζάρι, μους από κατσικίσιο τυρί και φιστίκια, σεμιφρέντο σοκολάτας με καφέ, namelaka σοκολάτας με μπαχαρικά, μπανάνα, λάιμ και πραλίνα, ενώ δεν λείπει και η βασιλόπιτα που σερβίρεται μαζί με γλυκίσματα και καφέ ή τσάι.
Όσο για τη μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Da Vinci γίνεται και brunch με γιορτινό μπουφέ και ζωντανή μουσική να δίνει το ρυθμό. Παράλληλα, για τις μέρες των γιορτών το ξενοδοχείο Nikopolis έχει ετοιμάσει και ειδικά πακέτα διαμονής.
info
Ασκληπιού 16 – 18 Πυλαία, Θέρμη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 401040.
Παραμονή Χριστουγέννων: 59 ευρώ το άτομο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά). Παιδικό πιάτο για παιδιά 4-12 ετών 20 ευρώ, παιδιά 0-4 ετών δωρεάν. Ώρα προσέλευσης: 21:30.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 92 ευρώ το άτομο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά). Παιδικό πιάτο για παιδιά 4-12 ετών 25 ευρώ, παιδιά 0-4 ετών δωρεάν. Ώρα προσέλευσης: 21:30.
25/12 & 01/01 Brunch Buffet: 49 ευρώ το άτομο (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά). Παιδιά 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά 0-4 ετών δωρεάν. Διάρκεια: 13:30 – 17:00.