Και εκεί που λες ότι την Πέμπτη θα μείνεις μέσα για να «πλακωθείς» στις σειρές, έρχεται κάτι που σου ανατρέπει όλα τα σχέδια και θα σε κάνει να βγεις από το σπίτι.
Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel Athens φιλοξενείται το εστιατόριο ST’ ASTRA. Ο chef του Γιάννης Λιόκας είχε μια ιδέα και είπε να φωνάξει τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, κορυφαίο World Class Έλληνα bartender για το 2015 και 5ο στην παγκόσμια κατάταξη World Class 2015, και να «παίξουν» με τις γεύσεις και τα κοκτέιλ. Φυσικά ούτε λόγος να αρνηθεί ο Μανώλης αφού αυτού του είδους οι προ(σ)κλήσεις είναι από τις αγαπημένες του.
Έτσι το βράδυ τις Πέμπτης, 14 Απριλίου, γύρω στις 21:00 το βράδυ, με φόντο την φωτισμένη Αθήνα chef και bartender θα συνομιλήσουν γαστρονομικά. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα του Γιάννη θα συνδυαστεί με ιαπωνικές γευστικές πινελιές, ενώ τα ποτά του Μανώλη, με αποστάγματα της Diagio, θα συνοδέψουν τα πιάτα σε μια βραδιά Food and Cocktail Matching.
Το μενού θα αποτελείται από 5 πιάτα και 5 συνοδευτικά κοκτέιλ και η τιμή του θα ανέρχεται στα 56 ευρώ κατά άτομο. Ποιος ο λόγο λοιπόν, να μείνεις σπίτι;
Το μενού της βραδιάς:
Sushi rice “γιαλαντζί”, καβούρι, chips ρυζιού, ζωμός lemongrass
DANCING GHEISA // Tanqueray No Ten, Greek-Japan cordial, threecent lemon tonic, kaffir lime
Carpaccio λαβράκι, ζωμός αγγούρι, σιρόπι ginger-lime, πούδρα ελιάς
PRIMAVERA // Don Julio Blanco, dry vermouth, lime, σέλερι, Greek herb syrup
Καπνιστό χέλι, πανσέτα, gel μήλο-Yuzu, μαγιονέζα φάβας, ψητά εσαλότ
AUGUSTUS // Bulleit Rye, Talisker, grapefruit, lemongrass, ελληνικός αφρώδης οίνος
Αρνάκι, κρούστα Nori, μελιτζάνα miso, gel γιαούρτι, λάδι δυόσμου
EX MACHINA #2 // Cardhu amber rock, brandy μαγειρεμένα με ginger, αγουρίδα, ελιά, ρίγανη
Sorbet μπανάνα-passion fruit, tartare ανανά, crumble και marshmallow καρύδα
OLYMPOS CLOUDS // Zacapa 23, μαστίχα, Dry Vermouth, honey pepper syrup, chocolate bitters
info
Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ. 2108894500. (Eίναι απαραίτητη η κράτηση καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες). Κόστος: € 56 / άτομο.