Το εστιατόριο Da Vinci του ξενοδοχείου Nikopolis στη Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Οκτώβριο με ένα μενού που υμνεί την κρητική κουζίνα.
Από τις 29 Οκτωβρίου και ως τις 5 Νοεμβρίου, λοιπόν, από την κουζίνα του Da Vinci βγαίνουν διάσημα κρητικά πιάτα με τις παραδοσιακές συνταγές σε πιο δημιουργική εκδοχή, τα οποία απολαμβάνεις σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού 4 πιάτων.
Μάλιστα, την επιλογή την κάνεις εσύ μέσα από μια δελεαστική ποικιλία. Θες να πάρεις μια γεύση; Στα ορεκτικά βρίσκεις τους περίφημους χοχλιούς με ξινόχονδρο και μελιτζάνα, σφουγγάτο με ξυδάτο λουκάνικο, πατάτες και χορταρικά, ντολμάδες με λάπαθα και γιαούρτι, μαραθόπιτα με ξύγαλο, κρεατότουρτα με τυρομάλαμα και μαρμελάδα ντοματάκι και πατάτες τηγανητές με στάκα. Η σαλάτα του Καίσαρα από την άλλη, όταν πάει στην Κρήτη “παντρεύεται” με γραβιέρα, απάκι και καλτσουνόφυλλα.
Στα κυρίως επιλέγεις ανάμεσα σε κατσικάκι σιγοψημένο με χόρτα της Κρήτης, πατάτες και λεμόνι, κουνελάκι κοκκινιστό με σκιουφιχτά, σύγκλινα και ξηρό ανθότυρο, ροφό με ρεβίθια, ελιές και μάραθο, μακαρούνια σύζουμα με ξηρή μυζήθρα και χταπόδι τσιγαριαστό με φάβα από κουκιά. Για το τέλος, κράτησε χώρο για χανιώτικη πίτα με μέλι, πετιμεζόπιτα με καρύδια και σταφίδες, γιαούρτι, σορμπέ κυδώνι και ζεστό ανωγειανό γαλακτομπούρεκο με παγωτό συκομαϊδα. Σημείωσε ότι το μενού συνοδεύεται με κρητικά κρασιά από τη Μediterra Οινοποιητική.
info
29 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, Εβδομάδα Κρητικής Κουζίνας, εστιατόριο Da Vinci, ξενοδοχείο Nikopolis, Ασκληπιού 16 -18 Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 401040. Το δείπνο σερβίρεται καθημερινά 19:30-00:00. Τιμή: 35 ευρώ το άτομο.