Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από την Ελλάδα και την Τουρκία απολαύσαμε στο Kitchen Lab την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, όπου ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχθηκε τον Τούρκο chef Arda Türkmen και μαζί δημιούργησαν μια ξεχωριστή συνταγή της τουρκικής κουζίνας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-(3)

Ο Ακης Πετρετζίκης ως οικοδεσπότης και ο Arda Türkmen ως επίσημος προσκεκλημένος, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χιούμορ τους παρευρισκόμενους και αφού ανέφεραν τα κοινά χαρακτηριστικά στις κουζίνες των δύο χωρών, ο Arda πήρε τη μαγειρική σκυτάλη και με τη βοήθεια του Άκη ετοίμασε έναν τούρκικο μεζέ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-(5)

«Στο πέρασμα των αιώνων οι γαστρονομικές συνήθειες των διαφόρων λαών αποτέλεσαν πολιτιστικό δεσμό. Σήμερα οι δύο σεφ μάς έδωσαν τη χαρά να απολαύσουμε γεύσεις χαρακτηριστικές και στους δύο λαούς αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ τους», τόνισε η Asli Aksungur, ακόλουθος πολιτισμού και τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ευχαριστώντας τους σεφ για τις δημιουργίες τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-(4)

Και επειδή από τις μαγειρικές και τη συζήτηση περί της γαστρονομίας των δύο λαών μάς άνοιξε η όρεξη, ακολούθησε μπουφές με έντονο ανατολίτικο άρωμα και πιάτα όπως χούμους, τυρόπιτα, τάρτα μουσακά, burger με αρνί και μπαχαρικά, κεφτέδες πατάτας με σάλτσα ντομάτας και κιμά, χαλβάς και εκμέκ κανταΐφι, όλα προσεγμένα και λαχταριστά.