Κλείνοντας τον πρώτο του χρόνο, το ατμοσφαιρικό all day εστιατόριο του Νέου Ψυχικού με τη διεθνή γαστρονομική ταυτότητα, συνεχίζει να μάς εκπλήσσει ευχάριστα με την σταθερή εξέλιξή του σε ένα από τα πιο κατασταλαγμένα εστιατόρια του είδους του.
Η άνετη σάλα του προτίθεται να σας υποδεχτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις πρωινές ώρες που λούζεται με φως από παντού – θα λατρέψετε την πλευρά με τη γυάλινη οροφή – μέχρι και το βράδυ, όταν οι ενδιαφέρουσες επιλογές του καταλόγου, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Σταμούδη, γίνονται ο πρωταγωνιστής.
Ο χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος με κίτρινα – ώχρα καθίσματα, κουρτίνες σε απαλή γκρίζα απόχρωση, μαρμάρινα τραπέζια και λευκά φωτιστικά ενώ η private ζώνη του εστιατορίου, στον όροφο, με το μαρμάρινο τζάκι και τα lounge καθιστικά θυμίζει σαλόνι σπιτιού και είναι ιδανική επιλογή για εκδηλώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και workshops. Αναδομημένο και ανανεωμένο λοιπόν από όλες τις πλευρές, εδώ και ένα χρόνο γράφει μια καινούρια ιστορία και, στο κομμάτι της διαμόρφωσης του χώρου, η φρέσκια ματιά του αρχιτέκτονα Τάσου Ζέππου ήταν ουσιαστική. Η συγκεκριμένη τοποθεσία εξάλλου ήταν ανέκαθεν από τα πιο χαρακτηριστικά meeting points του Ψυχικού για όλες τις ώρες της ημέρας ενώ στα τραπέζια του «έκλεισαν» σημαντικές συμφωνίες, χτίστηκαν φιλίες, ξεκίνησαν σχέσεις ζωής, γράφτηκαν αναμνήσεις από εκείνες που σηματοδοτούν μια ολόκληρη εποχή. Εκείνο λοιπόν το ένα και μοναδικό στέκι του Ψυχικού φαίνεται να κερδίζει ξανά τη θέση που του αξίζει.
Πρόκειται για ένα μαγαζί άνετο και εξωστρεφές που αντικατοπτρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία των δραστήριων ιδιοκτητών του και η επιλογή του ικανότατου σεφ Δημήτρη Σταμούδη στη γευστική επιμέλεια συμπληρώνει το σύνολο της απόλυτα προσεγμένης εικόνας του. Αποτελεί ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας, για να πιείτε τον απογευματινό σας καφέ, να τσουγκρίσετε το πρώτο ποτό της ημέρας και φυσικά να δειπνήσετε με φίλους κερδίζοντας μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία. Η εκφραστική κουζίνα του δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα της άρτιας τεχνικής του σεφ με γεύσεις ήπιες και εύστοχους συνδυασμούς, χωρίς περιττές φλυαρίες ενώ η παρουσίαση χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας αφού ακολουθεί πιστά το ανάλογο μαγειρικό ύφος. Αξίζει να κάνετε μια στάση εδώ και το πρωινό της Κυριακής, αφού δυνατό χαρτί του Tiere et Tout είναι και το απολαυστικό του brunch. Πληθωρικό καλάθι με αφράτα κρουασάν, σπιτικά κέικ, μπισκότα και νόστιμες μαρμελάδες, croque madame, σκράμπλ με ασπράδια και ποικιλία «αλμυρών» επιλογών είναι μερικές από τις απολαυστικές προτάσεις που θα γευτείτε διαβάζοντας την κυριακάτικη εφημερίδα σας.
Η βασική του κάρτα ωστόσο είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της πόλης με την νοστιμιά της φινετσάτης ψητής σφυρίδας με φρικασέ από άγρια χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια) και αυγολέμονο αρωματισμένο με yuzu, το ταρτάρ σολομού με τζίντζερ, σόγια και γουασάμπι, τη βελούδινη κολοκυθόσουπα με κάστανα, τζίντζερ και μέλι αλλά και την στηθοπλευρα black angus με ξινολάχανο να συμπυκνώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη μαγειρική φιλοσοφία του σεφ. Θα το επισκεφτείτε και για την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τα εξαιρετικά του επιδόρπια.
info
Λεωφόρος Βασιλείου 10, τηλ. 210 6776731, Νέο Ψυχικό
Δείτε επίσης
Ο Ηλίας Μαμαλάκης ανακαλύπτει γευστικά το Αlbion
«Vasiliki Kouzina» από την Καλαμάτα στο Μιλάνο
Δείπνο στο φιλόξενο και εντυπωσιακό Cascara στα Μελισσια