Τα εστιατόρια Όμικρον, Ρακί Μεζέ, Καστελόριζο Βάρκιζας, Ορίζοντες Λυκαβηττού και K Grill ετοιμάζουν υπέροχα μενού για να μάς υποδεχτούν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων με τον πιο γευστικό τρόπο.

kastelorizo

raki-meze

Το μενού των εστιατορίων Καστελόριζο και Ρακί Μεζέ που επιμελούνται η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Νίκος Κουτρουμπάνος είναι κοινό και ξεκινά με βελούδινη σούπα μανιτάρι και κάστανο σε λάδι τρούφας και άχυρο πράσου και πουγκάκια γεμιστά με παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γέμιση και τσάτνει σύκου. Για τη συνέχεια, οι σεφ προτείνουν δροσερή σαλάτα κηπευτικών με ξινόμηλο, λιαστή ντομάτα, ψητό χαλούμι και βινεγκρέτ ροδιού ενώ οι γευστικοί συνδυασμοί στο κριθαρώτο παντζάρι με απάκι και καπνιστό τυρί Μετσόβου και το μελωμένο μπουτάκι γαλοπούλας με πατατούλες Νάξου και φρέσκο θυμάρι αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις. Το σπασμένο μιλφέιγ με κρέμα κάστανο γράφει το γλυκό επίλογο.

_MG_7337

Στο εστιατόριο Όμικρον, τις προτάσεις υπογράφει επίσης η Μυρσίνη Λαμπράκη που επιλέγει να «καλωσορίσει» τους επισκέπτες με καραμελωμένο κάστανο που τυλίγει σε μπέικον μαύρου χοίρου, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο βασισμένη στο χειμερινό κάστανο με μια βελούδινη καστανόσουπα σε ιταλικό σπεκ και λάδι λευκής τρούφας με μια ενδιαφέρουσα γιαννιώτικη τραχανότουρτα με καραμελωμελωμένο κατσικίσιο τυρί να ακολουθεί ως επιλογή πρώτου πιάτου. Η δροσερή σαλάτα με baby πρασινάδες, ξερά φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα από πετιμέζι προλογίζει το κυρίως, δηλαδή το στήθος γαλοπούλας, γεμιστό με κιμά και κάστανα σε σάλτσα πορτοκαλιού, συνοδευόμενο από ολόκληρα σύκα μουσκεμένα σε vinsanto Σαντορίνης, επίσης γεμιστά με άγριο ρύζι και ρόδια. Το γεύμα ολοκληρώνεται γλυκά με μαρκίζ σοκολάτας με φρούτα του δάσους και κρέμα ανγκλέζ.

orizontes

Στους Ορίζοντες Λυκαβηττού ο σεφ Νίκος Κουντούρης θα μάς καλωσορίσει με ένα άκρως δημιουργικό μενού που ξεκινά με ταρτάκι με ανθόγαλο Κρήτης, παγωτό πράσινης ελιάς, μους φέτας με δυόσμο και φιλέτο πορτοκαλιού και, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, με καπουτσίνο βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με κάστανα, φασκόμηλο, αφρό φέτας και μπισκότο μπέικον με τρούφα. Στο πρώτο πιάτο κυριαρχούν δημοφιλείς συνδυασμοί όπως η ποικιλία ελληνικών μανιταριών σοτέ με το απάκι Κρήτης που συμπληρώνονται από φρέσκο θυμάρι και σκόρδο ενώ το μίνι παστίτσιο με ραγού από κόκκορα κρασάτο, χειροποίητο κανελόνι και σάλτσα μορνέ που ακολουθεί ανεβάζει τον πήχη των γευστικών προσδοκιών για το επερχόμενο κυρίως. Ενδιάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο «παρεμβάλλει» μια δροσερή σαλάτα μεσκλάν με φιλετάκια καπνιστής πάπιας ενώ το φιλέτο από ελάφι σε κρούστα από κάστανα και φυστίκια Αιγίνης με πουρέ πατάτας με τρούφα συνοδευόμενο από κροκέτες γραβιέρας με σάλτσα πετιμέζι είναι το κυρίως πιάτο που ιντριγκάρει γευστικά. Ο μπακλαβάς με τραγανά φύλλα κρούστας, καραμελωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς με μαύρη ζάχαρη και κανέλα, συνοδευόμενος από παγωτό καϊμάκι και σιρόπι σφένδαμου, ολοκληρώνει μια απόλυτα γευστική εμπειρία με γκουρμέ χαρακτήρα.

kgrill1

Στο K Grill θα πάτε αν προτιμάτε πιο casual προτάσεις με διακριτικές «επίσημες» πινελιές. Πιο συγκεκριμένα, το γιορτινό μενού περιλαμβάνει δροσερή πράσινη σαλάτα με άγρια ρόκα, κράνμπερι, ρόδι και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, ζουμερή χοιρινή πικάντικη τηγανιά με φέτα Ηπείρου, ωραία χυλωμένο ριζότο με άγρια μανιτάρια, φρέσκο θυμάρι και λάδι μαύρης τρούφας ενώ το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι μαριναρισμένο με μπίρα και πατατούλες φούρνου είναι σίγουρα από τα πιο απολαυστικά πιάτα τους – ωδή στην απλή, αστική κουζίνα. Η καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας και παγωτό βανίλια ολοκληρώνει ένα απλό, νόστιμο γεύμα που θυμίζει έντονα καλοφτιαγμένο σπιτικό μενού.

info
Όμικρον: Δρόσου 1 και Αίγλης 29 Νέα Ερυθραία, τηλ: 210 6202475. Τιμή μενού: €45
Ορίζοντες Λυκαβηττού: Αριστίππου 1 Λυκαβηττός, τηλ: 210 7210701. Τιμή μενού: €59
Καστελόριζο Βάρκιζας: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, τηλ: 210 9655022. Τιμή μενού: €29
Ρακί Μεζέ: Ελ. Βενιζέλου 334, 17675 Καλλιθέα, τηλ: 2109429027. Τιμή μενού: €29
K Grill: Ελ. Βενιζέλου 330, 17675 Καλλιθέα, τηλ: 210 9431765. Τιμή μενού: €23

Το άρθρο της εβδομάδας