Το φεστιβάλ που πλέον έχει γίνει θεσμός διανύει φέτος τη δέκατη χρονιά του και μέσα από επιλεγμένες θεματικές ενότητες συνεχίζει να προάγει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τη γαστρονομία.
Η μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού που ξεκίνησε στην περσινή διοργάνωση, συνεχίζεται και φέτος με τη φιλοδοξία να συμβάλλει στη συζήτηση περί γαστρονομίας και πολιτισμού των χωρών της Ανατολής αλλά και της Μεσογείου.
Στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται από τις 8-17 Μαΐου, το φάσμα των χωρών που συμμετέχουν διευρύνεται με σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τον δικό μας Τάσο Μαντή, σεφ στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra, τον Anar V. Gasimov από το Αζερμπαϊτζάν, γνωστό για τις καινοτομίες που έχει εισάγει στην γαστρονομία του τόπου του, τον Alfred Prasad που υπήρξε ο νεαρότερος chef από την Ινδία που πήρε αστέρι Michelin, τον Hamid Salimian από την Περσία και την Tekuna Gachechiladze από τη Γεωργία, διάσημης δημιουργού του Supra Nova- του κόνσεπτ της Νέας, Γεωργιανής Κουζίνας (Georgian Nouvelle Cuisine).
To συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα.
info
Sani Gourmet Festival, 8-17 Μαΐου, Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τηλ. 23740 99500, http://www.sanigourmet.gr/gr