Η πρώτη φάση του διαγωνιστικού σκέλους των “oscar του bartending” ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες αναδεικνύοντας τους 6 φιναλίστ που πήραν το εισιτήριο για τον ελληνικό τελικό.
Ο Βαγγέλης Προυσαεύς από το Ling Ling by Hakkasan στη Μύκονο
Το “Mindful Drinking”, μια τάση δηλαδή που προωθεί την κατανάλωση ποτών και cocktail με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ήταν η θεματική της πρώτης φάσης του διαγωνισμού ενώ στις παρουσιάσεις διάρκειας μίας εβδομάδας που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι συμμετέχοντες ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά.
Ο Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar & More στην Αθήνα
Ο Tim Etherington, global ambassador του Bulleit Rye & Bulleit Bourbon whisky και ο Thomas Aske, συνιδρυτής της εταιρείας Fluid Movement, ανέλαβαν να αναδείξουν τους 6 Έλληνες υποψήφιους για τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2016 στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. Ωστόσο, οι bartenders που δεν κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στον ελληνικό τελικό μέσα από το πρώτο κύμα, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν και στο δεύτερο κύμα του διαγωνισμού που θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2016.
Η Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το 360 Cocktail Bar στην Αθήνα
Ο Θάνος Κριμπούρας από το Ark στην Αθήνα
Οι έξι πρώτοι φιναλίστ του διαγωνισμού που αναδείχτηκαν ανάμεσα σε τουλάχιστον 40 συμμετέχοντες απ΄ όλη την Ελλάδα είναι οι εξής:
* Δήμητρα Αντωνακοπούλου – 360 Cocktail Bar, Αθήνα
* Νίκος Αρσλάνογλου – Shark, Θεσσαλονίκη
* Αναστάσης Βιζιηνός – Εrnest, Θεσσαλονίκη
* Θάνος Κριμπούρας – Ark, Αθήνα
* Βαγγέλης Προυσαεύς – Ling Ling by Hakkasan, Μύκονος
* Αλέξης Σιμωνίδης – Theory Bar & More, Αθήνα
Ο Νίκος Αρσλάνογλου από το Shark στη Θεσσαλονίκη
Ο Αναστάσης Βιζιηνός από το Εrnest στη Θεσσαλονίκη