Μετά από δύο δύσκολες χρονιές, τα διεθνούς φήμης βραβεία «The World’s 50 Best» ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο να τονώσουν τον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας και να αναδείξουν τα νέα ταλέντα της παγκόσμιας κοινότητας.

Η νέα χρονιά ξεκινάει με την ανάδειξη των «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», έναν νέο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική είναι περιοχές με μεγάλη ιστορία και ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον κι  έχουν όλα τα φόντα να γίνουν παγκόσμιοι γαστρονομικοί προορισμοί. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα αναδείξουν τα γαστρονομικά ταλέντα και τις τοπικές κουζίνες. Στο Άμπου Ντάμπι θα παραβρεθούν μερικοί από τους πιο σημαντικούς σεφ στον κόσμο.

Τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί επίσης η ανακοίνωση της λίστας των «50 Next» με τους νέους επαγγελματίες που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της γαστρονομίας παγκοσμίως. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και διαμορφώθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα και ανάλυση, σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Basque Culinary Center. Η λίστα «50 Next» περιλαμβάνει τα νέα ταλέντα του χώρου και έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να φέρει σε επαφή τους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και φέρνουν νέες προοπτικές στην διεθνή σκηνή της γαστρονομίας.

Μια άλλη καινοτόμα πρωτοβουλία είναι τα βραβεία «Champions of Change», που επίσης ξεκίνησε το 2021, ως μέρος του συνολικού προγράμματος «The World’s 50 Best Restaurants» και ανέδειξε έναν μικρό αριθμό αφανών ηρώων που πραγματοποίησαν ουσιαστικές δράσεις και έφεραν θετικές αλλαγές. Τα βραβεία «Champions of Change» περιλαμβάνουν μια σημαντική χρηματική υποστήριξη που θα βοηθήσει τους «νέους ήρωες» να ενισχύσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τα εμπνευσμένα σχέδιά τους.

Το 2022 θα υπάρξουν επίσης νέες προσθήκες στο «50 Best Discovery», την ενημερωμένη συλλογή Οδηγών Πόλεων για εστιατόρια και μπαρ, η οποία λειτουργεί ως συμπλήρωμα και προέκταση της διάσημης κατάταξης «50 Best» σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο παραπάνω οδηγός περιλαμβάνει περισσότερες από 2000 διευθύνσεις σε 81 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο θεσμός ««The World’s 50 Best» στα δύο δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν όπου λόγω πανδημίας η εστίαση έμεινε κλειστή για πολλούς μήνες, κατάφερε μέσα από το πρόγραμμα «50 Best for Recovery», να συγκεντρώσει 1,29 εκατ. δολάρια, με τα οποία επιχορήγησε περισσότερα από 200 εστιατόρια και μπαρ σε 53 χώρες και πραγματοποίησε δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στον τομέα των τροφίμων και των ποτών.

Δείτε επίσης:
«World’s 50 best restaurants»: Τα “Oscar της γαστρονομίας”

The World’s 50 Best Restaurants 2021: To Noma της Κοπεγχάγης στην κορυφή

Οι 10 συνταγές με τις περισσότερες αναζητήσεις για το 2021