Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ταξίδι στην Ελλάδα», που προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο των γυρισμάτων, επέλεξε το Βαρούλκο ως ένα εμβληματικό εστιατόριο της Αθήνας με ελληνική δημιουργική κουζίνα.

 


Μερικά από τα πιάτα που δοκίμασαν οι συντελεστές της ταινίας

Το γεύμα των πρωταγωνιστών Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον περιλάμβανε πιάτα όπως Αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ και λάιμ, Γαρίδες σε σάλτσα κρασιού με σκόρδο και μαϊντανό, Ταρτάρ μπαρμπούνι, πιπεριές Φλωρίνης, σταφίδες και αβγοτάραχο, μύδια αχνιστά με σκόρδο και κρασί Λήμνου, κριθαράκι με γαρίδες, κρασί, μπούκοβο και παλαιωμένη γραβιέρα.


Οι συντελεστές της ταινίας υπογράφοντας το βιβλίο των επισκεπτών του Varoulko (πάνω)
Ο εμβληματικός «μπακλαβάς» του Varoulko δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη (κάτω)

Τα επιδόρπια ήταν Μπακλαβάς με κρέμα πορτοκάλι, μους φιστίκι Αιγίνης και καραμελωμένο φύλλο και Ganache κεράσι, μους φιστίκι Αιγίνης, σιρόπι ιβίσκου και παγωτό καϊμάκι. Στην ταινία φαίνονται πλάνα μέσα από την κουζίνα όπου μαγειρεύει ο Λευτέρης Λαζάρου και φυσικά στη σάλα όπου οι δύο πρωταγωνιστές έχουν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά τη διάρκεια του γεύματός τους απολαμβάνοντας υπέροχες θαλασσινές γεύσεις και ελληνικά κρασιά.

info
Ταξίδι στην Ελλάδα
Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουιντερμπότομ
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Τζάστιν Έντουαρντς
Διάρκεια: 1 ώρα και 44 λεπτά

Δείτε επίσης

«σχεδία home»: Ο Λευτέρης Λαζάρου στηρίζει το νέο σπίτι της «σχεδίας»

Λευτέρης Λαζάρου: «Η ζωή μου όλη» (μέρος 1ο)

Λευτέρης Λαζάρου: «Η ζωή μου όλη» (μέρος 2ο)