Νόστιμος αέρας ανανέωσης φυσάει στο χωριό Αρίστη Ζαγορίου, όπου το γνωστό Aristi Mountain Resort & Villas συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας και ανακαίνισε τους χώρους του εστιατορίου “Salvia”, με τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου να κρατάει πλέον τα ηνία της κουζίνας, μυώντας τους επισκέπτες στην “Κουζίνα της Φύσης”.

_MG_7759

Salvia_01

Το νέο γαστρονομικό concept που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Κιόρογλου -γνώστης και οπαδός της ηπειρώτικης κουζίνας- περιλαμβάνει πιάτα φτιαγμένα στο σύνολο τους από προϊόντα που προέρχονται από τη “γυάλινη φάρμα” τους ή αλλιώς το σύγχρονης τεχνολογίας θερμοκήπιο από γυαλί, το οποίο δημιούργησαν πρόσφατα στις παρυφές του χωριού, δίνοντας τη δυνατότητα καλλιέργειας λαχανικών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με βιολογικό τρόπο. Παράλληλα, στο χωράφι γύρω – γύρω φυτεύεται μποστάνι με ζαρζαβατικά, αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ επιλέγουν και προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς.

Salvia_03

Στο νέο μενού, λοιπόν, που σέβεται την εποχικότητα, βρίσκεις ποταμίσια πέστροφα με εσπεριδοειδή μαγειρεμένη με τον πιο απλό τρόπο, το ξακουστό χέλι Κορωνησίας, διάσημα ντόπια τυριά και μανιτάρια και εκλεκτά κρέατα από τις φάρμες τις περιοχής. «Το νέο μενού του Aristi γεννήθηκε μέσα από την ομορφιά και την απλότητα της περιοχής που το περιβάλει. Οι ιδέες στο μυαλό μου γέμισαν με γεύσεις και αρώματα από την περιοχή και κατάλαβα ότι πρέπει να δημιουργήσω πιάτα απλά και με ουσία γεμάτα, σαν τον καθαρό αέρα της περιοχής! Είναι σαν όνειρο να ξυπνάς το πρωί και να κόβεις τους ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα από το μποστάνι και το θερμοκήπιο και να τα συνδυάζεις με αυτά που σου χαρίζει άφθονα η περιοχή!», δηλώνει ο σεφ.

AMR_36

Όσο για τη λίστα των κρασιών, ανανεώθηκε και εμπλουτίσθηκε, δίνοντας έμφαση στα κτήματα της Ηπείρου και της ευρύτερης γύρω περιοχής, χωρίς βέβαια να λείπουν και επιλεγμένες ετικέτες από όλη την Ελλάδα. Δίπλα τους και αρκετές επιλογές από τσίπουρα και αποστάγματα.

_MG_8998_1

Σημείωσε, ότι σύντομα ο χώρος της “γυάλινης φάρμας” θα είναι επισκέψιμος και θα οργανώνονται εκεί, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσίες, barbeque και μικρά πρωτότυπα events.

info
Aristi Mountain Resort & Villas, Αρίστη, Ζαγοροχώρια, τηλ. 26530 41330, www.aristi.eu