Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το έγκριτο γαλλικό περιοδικό Le Chef συγκέντρωσε 500 σεφ, σομελιέ, buttlers και ζαχαροπλάστες στο θρυλικό Pavillon Gabriel στο Παρίσι για να ανακοινώσει τους επαγγελματίες που ξεχώρισαν τη τρέχουσα χρονιά. Ο Mauro Colagreco ήταν το πρόσωπο της βραδιάς αφού του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Σεφ της Χρονιάς».

Το 2019 φαίνεται ότι είναι η χρονιά του Ιταλο-Αργεντίνου σεφ με σημαντικές διακρίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Η αρχή έγινε με την απονομή του τρίτου αστεριού Michelin τον Ιανουάριο, συνέχεια είχε η ανακήρυξη του εστιατορίου του πρώτο στη λίστα της επιτροπής των World’s 50 Best Restaurants, δηλαδή ως καλύτερο διεθνώς  και σειρά στο σίκουελ των διακρίσεων είχε η πρόσφατη ανακήρυξή του ως «Σεφ της Χρονιάς» από το έγκριτο περιοδικό LeChef.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα, βραβεία, το συγκεκριμένο- όπως και τα υπόλοιπα που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού- δεν είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας επιθεωρητών ή δημοσιογράφων αλλά των ίδιων των επαγγελματιών.

Μερικά από τα highlights των αποτελεσμάτων

Σεφ της χρονιάς: Mauro Colagreco, σεφ του Mirazur στη Μεντόν
Pastry Chef της χρονιάς: Maxime Frédéric, pastry chef του Four Seasons George V στο Παρίσι.
Sommelier της χρονιάς: Jean-Baptiste Klein του Olivier Nasti’s Table στο Kaysersberg
Σέρβις της χρονιάς: Claire Bâcle, από το εστιατόριο Anne de Bretagne
L’espoir de l’année (Η ελπίδα της χρονιάς): Alexandre Clochet of the Table de Plaisance (Saint-Emilion)

Όσο για τον σεφ Mauro Colagreco, διόλου απίθανο να τον δούμε να φιγουράρει πρώτος στην επερχόμενη λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ διεθνώς -του ίδιου περιοδικού- και να ανεβαίνει στην κατάταξη της La Liste…