Τη δεύτερη θέση στην κορυφαία διάκριση για μπύρες Pilsner κατέκτησε η ελληνική Νήσος από την Τήνο, που κέρδισε το αργυρό βραβείο European Beer Star 2014 στην κατηγορία Bohemian-Style Pilsner.
Η Νήσος Pilsner της Μυκροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο μπορεί να είναι σχετικά μικρή, καθώς δημιουργήθηκε πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις χιλιάδες μπύρες απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στον διαγωνισμό European Beer Star.
Το βραβείο παρέλαβαν οι δύο από τους τέσσερις δημιουργούς της Μυκροζυθοποιίας Κυκλάδων, ο Αλέξανδρος Κουρής και η Μάγια Τσόκλη, φορώντας μπλούζες με ελληνικές σημαίες, οι οποίες επιβεβαίωναν την πρώτη νίκη ελληνικής μπύρας στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Η Νήσος Pilsner είναι μια μπύρα με χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε μεγάλο εύρος ουρανίσκων. Συνοδεύει ιδανικά ψάρι, θαλασσινά, ψητά σχάρας και κοτόπουλο.
Μια σπέσιαλ Νήσος 7 Μποφόρ
Η βράβευση της Νήσος Pilsner μπορεί να ήταν μία εξαιρετική στιγμή για την Μυκροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, ωστόσο η τετράδα – Αλέξανδρος Κουρής, Μάγια Τσόκλη, Ελίνα και Κωστής Δάλλας- έχουν βάλει ήδη πλώρη για τη νέα Νήσο.
Ο λόγος για την “Νήσο 7 Μποφόρ”, την reserve special dark ale μπύρα με 7% αλκοόλ που προστίθεται στην γκάμα του ζυθοποιείου και αναμένεται να κυκλοφορήσει μες τον Δεκέμβριο σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Με ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, τηνιακό μέλι, μαύρη κορινθιακή σταφίδα και 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού, που αντλούν αρώματα από 2 ευγενείς λυκίσκους και ωριμάζουν σε καμένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς, αυτή η νέα μπύρα με τον σκοτεινό χαρακτήρα έρχεται να φέρει μία νέα γευστική εμπειρία, πολλών μποφόρ.
Απαστερίωτη και χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, η Νήσος 7 Μποφόρ συστήνεται να μπαίνει σε ποτήρι κρασιού ή κονιάκ και να καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου, μόνη της ως ποτό, ή για να συνοδεύσουμε κόκκινα κρέατα και παλαιωμένα τυριά.