Ένα υπέροχο ποτό καλωσορίσματος για τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα το σερβίρετε σε μεγάλη κανάτα, με κουτάλα σούπας και πολλά ποτήρια γύρω για να σερβίρονται οι καλεσμένοι σας μόνοι τους.
Σημειώστε ότι θα φτιάξετε το παντς λίγο προτού έρθουν οι καλεσμένοι σας. Εκτός από τα παρακάτω υλικά χρειάζεστε και άφθονα παγάκια.
Υλικά για 12 άτομα:
2 μπουκάλια αφρώδες ξηρό κρασί
1 κρασοπότηρο μπράντι
1 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 μήλα
2 αχλάδια
1 κοφτό κουτ. του γλυκού κανέλα
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Αδειάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο μπουκάλια αφρώδες ξηρό κρασί, προσθέτετε το μπράντι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τα κομματάκια από τα φρούτα. Πασπαλίζετε με την κανέλα και ανακατεύετε.
Φέρνετε το μπολ στο σαλόνι και σερβίρετε το παντς σε κοντά ποτήρια του ουίσκι με τη βοήθεια μιας κουτάλας της σούπας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb