Αυτό το vintage μπλε κοκτέιλ είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Δημιουργήθηκε από έναν Αμερικανό μπάρμαν, τον Andy MakElhon, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εκείνη την εποχή η ευρωπαϊκή αγορά είχε «πλημμυρίσει» από το λικέρ Blue Curacao, που δίνει και στο κοκτέιλ αυτό το ξεχωριστό χρώμα.
Το ποτό με το λανσάρισμά του κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και ονομάστηκε έτσι όχι από την ταινία «Γαλάζια Λίμνη», όπως νομίζουν πολύ, αλλά από το Blue Lagoon της Ισλανδίας. Ο Andy, όταν επισκέφθηκε την εν λόγω τοποθεσία γοητεύτηκε τόσο που ονόμασε έτσι το κοκτέιλ του. Σήμερα είναι ένα από «παλιά» ποτά έχουν ακόμη το κοινό τους. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ας δούμε πως θα το φτιάξουμε στο σπίτι.
Υλικά:
25 ml βότκα
25 ml Βlue Curacao
χυμό από 1 λάιμ
λεμονάδα, για συμπλήρωμα
κεράσι μαρασκίνο, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα τρία πρώτα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και μετά σουρώνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι μισογεμάτο με θρυμματισμένο πάγο (ιδανικά αν έχουμε hurricane ποτήρι θα χρησιμοποιήσουμε αυτό). Ανακατεύουμε απαλά, συμπληρώνουμε με τη λεμονάδα και γαρνίρουμε με το κεράσι μαρασκίνο.
Διαβάστε ακόμη
3 μεξικάνικα κοκτέιλ με mezcal
Pink cocktail: Φτιάχνουμε ροζ κοκτέιλ με βάση το τζιν
3 κλασικά κοκτέιλ με ρούμι για να τα φτιάξετε σπίτι