Για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς, για να μπει καλά ο χρόνος και για να πιάσει τόπο κάθε πρόποση, εύκολα κοκτέιλ με το αγαπημένο αφρώδες ποτό

Η σαμπάνια την περίοδο των γιορτών έχει την τιμητική της, ειδικά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, καθώς συνήθως με ένα ποτήρι στο χέρι από αυτόν τον αφρώδη οίνο υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές μένει χωρίς να καταναλωθεί και καταλήγει στο ψυγείο για μέρες. Για να μη γίνει αυτό, σας έχουμε παρακάτω τρεις έξυπνες προτάσεις για κοκτέιλ με σαμπάνια.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του bartender Βασίλη Κυρίτση από το βραβευμένο μπαρ The Clumsies της Αθήνας, ο οποίος μας προτείνει τρεις εύκολες συνταγές για ποτά χωρίς πολλά υλικά, που σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και χωρίς να πετάξετε τη σαμπάνια

Negroni spritz
Μια πολύ εύκολη λύση να φτιάξουμε ένα spritz με τη σαμπάνια μάς προτείνει ο Βασίλης. To Negroni spritz μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο ποτό για το πρωτοχρονιάτικο γεύμα μας. Φτιάχνεται εύκολα, μια και πατάει στην κλασική συνταγή του Negrοni που θέλει το τζιν, το βερμούτ και το Campari να συμμετέχουν σε ισόποσες αναλογίες και να συμπληρώνεται με σαμπάνια.
Υλικά
30 ml τζιν
30 ml βερμούτ
30 ml Campari
σαμπάνια

Διαδικασία
Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σαμπάνια, με πάγο. Αναδεύουμε καλά για λίγο, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι και συμπληρώνουμε με σαμπάνια. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με μια κορυφή από δυόσμο. Μια ακόμα πιο εύκολη εκδοχή είναι να χρησιμοποιήσουμε 90 ml από το εμφιαλωμένο Negroni The Clumsies και να συμπληρώσουμε φυσικά με σαμπάνια.

Cox Bellini
Ένα πιο φρουτένιο και κλασικό κοκτέιλ με σαμπάνια είναι και το Bellini. Φτιάχνεται με δύο μόνο υλικά: πουρέ από φρούτα (συνήθως ροδάκινο) και σαμπάνια. Εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε ανανά, μια και είναι πιο εύκολο να τον βρούμε αυτή την εποχή.

Υλικά
30 ml πουρέ ανανά
15 ml σιρόπι βανίλια
120 ml σαμπάνια

Διαδικασία
Σε 1 ποτήρι ρίχνουμε τον πουρέ ανανά και το σιρόπι βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σαμπάνια. Διακοσμούμε αν θέλουμε με 1 βρώσιμο λουλούδι. Μια ωραία παραλλαγή είναι το Rossini, που φτιάχνεται με πουρέ από φράουλες.

Festi 75
Πρόκειται για παραλλαγή του κλασικού Red French 75, και εδώ χρησιμοποιούμε ένα cordial από βατόμουρα.

Υλικά
30 ml τζιν
15 ml χυμό λεμόνι
10 ml cordial* από βατόμουρα
15 ml σαμπάνια

Για το Cordial
600 γρ. βατόμουρα
1 κ. ζάχαρη
700 ml νερό
8 γρ. ξινό

Ετοιμάζουμε το Cordial
Περνάμε τα βατόμουρα από το μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, να γίνουν σιρόπι. Σουρώνουμε, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το ξινό. Ανακατεύουμε και φυλάμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το Cocktail
Σε σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σαμπάνια, μαζί με πάγο και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου martini, συμπληρώνουμε τα 15 ml σαμπάνια. Γαρνίρουμε με κεράσι.

Δείτε επίσης:
3 εορταστικά κοκτέιλ για τη νέα χρονιά

Cheers με χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ πριν ή μετά το ρεβεγιόν

Γιορτινή margarita με σαμπάνια